Compania Vitalia pune noi presiuni și solicită înghețarea redevenței. Conform contractului, operatorul achită trimestrial o redevenţă pentru concesionarea serviciului de colectare. Cuantumul TOTAL al redevențelor trimestriale reprezintă 20% din valoarea anuală a contractului de concesiune, dar nu mai puţin de 200.000 de euro pe an.
Au DUBLAT tariful și cică lucrează-n interesul cetățenilor. Amu’ vor să paseze redevența!
Adunarea Generala este organul de conducere al Asociatiei, format din toti reprezentantii desemnati de către toți primarii din județ și de presedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,
Asociația declară că interesul comun ce stă la baza constituirii sale este interesul general al locuitorilor de pe raza unităților administrativ-teritoriale membre pentru îmbunătățirea calității Serviciului, în condițiile unor tarife și/sau taxe care să respecte limitele de suportabilitate ale populației și principiul „poluatorul plătește”, atingerea și respectarea standardelor europene privind protecția mediului, precum și creșterea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare în intrastructura tehnico-edilitară aferentă Serviciului. Cu toate că statutul obligă A.D.I să se îndrepte către cetățean, aceștia au luat măsuri care au favoriat compania VITALIA și au DUBLAT tariful de colectare.
Ei controlează tot ce șerpuiește la Vitalia
Radu Moldovan – președintele-jucător care e non-combat pe această problemă. Probabil își protejează imaginea, deși va da seamă din punct de vedere electoral pentru impotența Vitaliei. Moldovan e membru A.G.A, membru al Consiliului Director (entitatea executivă a Vitaliei) și președitele organizației P.S.D.. Deci, ar avea toate pârghiile pentru tranșarea problemei deșeurilor în ce privește calitatea serviciului, tarife, redevență etc.
Fane Sângeorzan – fost primar în Feldru, ulterior consilier personal a lui Radu Moldovan. S-a transferat director comercial la Vitalia.
Dumitru Câmpan, membru P:S.D – director A.D.I deșeuri
Primarii PSD – care au majoritatea în Adunarea Generală
Milogirea Vitaliei se adresează Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, forul care poate acorda clemență fără redevență. Un nou hop pentru Radu Moldovan, șeful PSD care în preajma alegerilor are de rezolvat chestiuni delicate, care-l trag în jos la capitolul imagine.
Motive invocate de „gunoieri”:
- numărl mic de locuitori de pe județ. Conform caietului de sarcini în BN figurau 311.000 de locuitori, dar pe real ar fi aproximativ 220.000 de posibili plătitori. calculele NU le ies din acest considerent.
- Lipsa unor contracte de salubritate. Se plâng de faptul că legea-I obligă să colecteze și de la persoanele care nu au contract deocamdată
- NU încazează bani la timp și au de recuperat 3 milioane de lei.
Iată scrisoarea deschisă adresată de ecologiștii cu vână, anti-VITALIA
CURAT MURDAR, NENE IANCULE!
„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale” I.L.Caragiale
Anul 2015 a fost anul în care firma Vitalia Servicii pentru Mediu SA a demonstrat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud că interesele ei financiare sunt mai importante decât interesele cetățenilor din Bistrița-Năsăud, motiv pentru care membrii acestei asociații (reprezentanții administrațiilor locale) au fost de acord cu majorarea tarifelor la serviciile de salubritate iar bistrițenii strângând din dinți, au băgat mâinile în portofele mai adânc.
Fără să ne lase prea mult timp de reculegere cele două protagoniste, respectiv Vitalia Servicii pentru Mediu SA și ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, își propun o nouă majorare, însă nu oricum, ci una mascată. Conducerea firmei Vitalia Servicii pentru Mediu SA ne transmite un ultimatum: … “dorim în momentul de faţă, nu neapărat majorarea preţurilor, ci îngheţarea redevenţei pe care trebuie să o plătim la ADI Deşeuri şi care ajunge la 1,9 milioane de lei pe an”.
Sincer, am crezut la prima vedere că vorbim de … “echilibrarea bugetului companiei” care ulterior să aducă mult visata stabilitate și rezolvarea tuturor problemelor cu privire la colectarea, transportul și gestionarea deșeurilor bistrițenilor la groapa de gunoi de la Tărpiu pentru toți anii care vor urma. Motivul este însă cu totul altul: … ”cerem redevenţa să fie îngheţată un an de zile ca să putem cumpăra şi noi şase maşini, să colectăm selectiv, să putem participa la un nou program pilot de colectare”, a spus Ştefan Sîngeorzan, adăugând că până la 1 ianuarie 2017 este exclus să crească iar tarifele. Curat murdar, Nene Iancule!
Problemele firmei Vitalia Servicii pentru Mediu SA și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud sunt problemele unor entități depășite de situație, care nu vor să înțelegă că pentru a rezolva problemele trebuie să își suflece mânecile și să se pună pe treabă. Iar nota de plată a bistrițenilor trebuie să scadă și nicidecum să se majoreze pentru că soluții sunt destule, trebuie doar să aibă voință.
Rămâne totuși întrebarea; oare va accepta Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud, în anul electoral 2016, să nu încaseze redevența în valoare de 1,9 milioane de lei pentru a proteja buzunarele bistrițenilor de o nouă majorare a tarifelor la salubritate? Sau această condiționare este chiar calul troian care va asigura o nouă și sigură majorare a tarifelor?!
Cu stimă și considerație,
Cristian ȚETCU
Președinte Organizația Municipală PER Bistrița
BANII sunt ochiul VITALIEI. Calitatea NU contează!
Ca și până acum VITALIA S.A forțează mâna factorilor de decizie implicați și aduce argumente ce le sunt favorabile, fără a ține cont de semnalele negative venite din partea abonaților: http://www.ziardebistrita.ro/gunoierii/
Cu toate mofturile îndeplinite, VITALIA a DUBLAT tariful și au încălcat clauzele contractuale DECISIVE prin care au câștigat contractul de 50 de MILIOANE de euro (220.696.217 lei) și în următorii 5 ani gestionează deșeurile din județ, cu pretenții din ce în ce mai mari și abateri grave de la contractul semnat.
Citește și: CARACATIȚA ce gestionează deșeurile! De 3 ani, oamenii PSD-ului controlează proiectul
http://www.ziardebistrita.ro/vezi-caracatita-din-jurul-gunoaielor-judetului-ei-sunt-la-butoane-si-nu-s-in-stare-sa-gestioneze-proiectul-de-3-ani-incoace/
Mai sunt o tura cu vana anti- Cretu.