Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară are șef nou! Dragomir Câmpan a condus această entitate care gestionează managementul deșeurilor în întreg județul.
În ședința de vineri, acesta a făcut un pas în spate și a solicitat să se ocupe de partea tehnică, iar în aceeași zi, Consiliul Director al A.D.I Deșeuri a numit un NOU DIRECTOR, care de fapt solicitase posibilitatea angajării în cadrul aparatului tehnic.
Ce face A.D.I Deșeuri?
Rolul A.D.I Deseuri Bistrita Nasaud in cadrul proiectului “Sistem de management integrat al deseurilor solide in judedtul Bistrita Nasaud” este infiintarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea si gestionarea in comun a serviciului de colectare, transportul, tratarea si depozitarea a deseurilor municipale pe raza de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale membre, precum si pentru realizarea in comun a unor proiecte de investitii publice de interes zonal sau regional destinate infiintarii, modernizarea si/sau dezvoltarea, dupa caz, a sistemelor de utilitati publice aferente serviciului, pe baza strategiei de dezvoltare a serviciului de salubrizare.
Adunarea Generală a Acționarilor este organismul de conducere al A.D.I Deșeuri, din care fac parte cei 62 de primar și președintele C.J
Cine l-a ales pe noul director, teologul care la 27 de ani gestionează un proiect de 40 de milioane de euro?
Radu Moldovan este președintele A.D.I Deșeuri, iar Dragomir Câmpan a fost director-executiv al Agenției care coordonează colectarea și depozitarea deșeurilor.
Consiliul Director este partea executivă a Asociației și este alcătuit din Președintele Asociației și încă doi membri desemnați de Adunarea Generală. Din Consiliul Director al Asociației fac parte în calitate de membrii: Radu Moldovan, Mircea Romocea (primar Năsăud) și Iustin Muntean (primar Teaca).
Comunicatul A.D.I Deșeuri, despre angajarea directorașului pe bază de interviu în regim de urgență!
A.D.I explică angajarea unui director, care de fapt dorise să facă parte din aparatul tehnic, deși NU are pregătire de specialitate:
În ședința Consiliului Director din data de 28.09.2016 s-a supus analizei cererea domnului Pavel Plaian nr. 67 din 22.09.2016 prin care acesta a solicitat posibilitatea angajării în cadrul aparatului tehnic al Asociației.
În cadrul aceleiași ședințe, s-a analizat și cererea domnului Sabin-Dragomir Cîmpan nr. 68 din 23.09.2016 prin care a solicitat Consiliului Director al Asociației posibilitatea transferării de pe postul de director executiv pe postul de expert în cadrul aparatului tehnic.
Având în vedere cele două cereri prezentate, Consiliul Director a decis aprobarea cererii domnului Sabin-Dragomir Cîmpan iar, în urma susținerii unui interviu, s-a decis angajarea domnului Pavel Plaian pe postul de director executiv al Asociației, începând cu data de 03.10.2016. – comunicat A.D.I Deșeuri.
C.V-ul noului director:
Pavel Plăian a absolvit seminarul Teologic Ortodox și a urmat în paralel Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Drept din cadrul Univ. Babeș-Bolyai. Are un master în științe penale și criminalistică.
-nov. 2012- apr. 2013- administrator de programe cinematografice la Cinematograful Odeon Cineplex, Cluj-Napoca.
Pavel Plăian a activat în cadrul L.D.P, societate unde Consiliul Județean este acționar majoritar și din luna ai 2016 a fost membru al Consiliului de Administrație.
2012-2013
– Facultatea de Drept- Master: Științe penale și criminalistică
– Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca 2008-2013
– Facultatea de Drept- nivel licență
– Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
2008-2012
-Facultatea de Teologie Ortodoxă
-Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
-membru ELSA ( The European Law Students’ Association)- departamentul Activități Academice
-organizator al Conferinței „Drept si Morală. Avortul”-Cluj-Napoca, 31 martie 2011.
2004-2008
-Seminarul Teologic Liceal O rtodox, Cluj-Napoca
-profil vocațional- clasă cu intensiv franceză
-Diplomă de Bacalaureat (media 9,45)
-Certificat de competență profesională- Nivel 3- domeniul teologic (Atestat)- ( media 10)
-Mențiune la etapa natională a concursului „ Lumea romanică” organizat de Uniunea Latină – ( Brăila, 2008).
-Mențiune la etapa națională a concursului „ Lumea romanică” organizat de Uniunea Latină – ( Suceava, 2007)
-Mențiune la etapa judeteană a Olimpiadei de Istorie- 2008
-Mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Română- 2007
-Mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Geografie- 2006
-nov. 2012- apr. 2013- administrator de programe cinematografice la Cinematograful Odeon Cineplex, Cluj-Napoca
Depozitul bombă-ecologică de la Tărpiu și colectarea deșurilor dn județ: cele două cruci grele ale directorașului ales de Radu Moldovan și cei doi primari ai P.S.D… să ne izbăvească!
Depozitul de la Tărpiu este administrat pe 20 de ani de SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL, firmă care plătește o redevenţă trimestrială Consiliului Județean, iar banii obținuți se vor folosi pentru construcţia celorlalte trei celule. Contractul pentru depozitul de la Tărpiu a fost încheiat în martie 2013.
La fel ca în cazul colectării, pentru DEPOZITAREA la Tărpiu tariful perceput de SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL a crescut de la 42,82 la 69,74 lei/tonă fără TVA.
SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL se ocupă în continuare de gestionarea depozitului de la Tărpiu, dei sunt grave probleme și acolo. Locuitorii din Tărpiu solicită închiderea depozitului care NU este exploatat corespunzător. În acest sens a avut loc o primă manifestație publică, în cadrul unei emisiuni televizate la care reprezentanții VITALIEI au lipsit.
Depozitul de la Tărpiu NU funcționează la parametrii impuși și reprezintă un risc real pentru mediul înconjurător, dar și pentru locuitorii din Tărpiu, hotărâți să blocheze activitatea companiei dacă situația NU se remediază în regim de urgență.
Pe partea de colectare a deșeurilor, situația este delicată iar acum A.D.I întocmește la un nou caiet de sarcini în vederea organizării unei licitații pentru desemnarea unei noi firme.
La 27 de ani, noul director al Agenției de Dezvoltare Intercomunitară, absolvent de Drept și Teologie are misunea grea și va fi direct-răspunzător de managementul deșeurillor în întreg județul.
Citiți și:
VIDEO: Se-mpute treaba cu VITALIA! Răscoala de la Tărpiu izbucnește în curând: locuitorii cer închiderea depozitului care-i poluează zilnic!
http://www.ziardebistrita.ro/video-se-mpute-treaba-cu-vitalia/