Primăria Beclean demarează proiectul de reabilitare termică a blocurilor din oraș din fondurile europene, accesate prin axele prioritare ale Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.
Vor fi următoarele blocuri care intră în etapa a doua de reabilitare termică la Beclean, mai precis 216 locuințe (de pe Aleea Trandafirilor, Aleea Ghiocelului, Aleea Zorilor, strada Grigore Silași) care vor beneficia de lucrări de izolare termică, pe lângă cele care au parte azi de aceste lucrări la proiectul aflat în plină desfășurare în oraș.
Nicolae Moldovan solicită înființarea de ascoiații de locatari pentru a extinde proiectul de reabilitare în tot Beceanul!
„Am semnat azi contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a următoarelor blocuri din oraș, cele cuprinse în etapa a doua. Mai departe, toate blocurile de locuințe din Beclean vor fi cuprinse în alte etape următoare în funcție de înregistrarea asociației de locatari, în ordinea cronologică a acestora.
Rugăm cetățenii ce-și doresc să intre în acest program de reabilitare termică să-și înființeze asociații de locatari pentru a putea beneficia de proiect.” – a declarat Nicolae Moldovan, primarul Becleanului.
Cum se-mpart cheltuielile de reabilitare! Cât are de plătit fiecare locatar!
Lucrările vor fi suportate astfel:
– 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe;
– 30% de la bugetul local, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul local privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.
– 20% plătește Asociația de Locatari.
Proiectul se va extinde în tot Becleanul, însă abia după înființarea Asociațiilor de Locatari – condiție obligatorie pentru accesarea finanțării europene!
Cu siguranță după implementarea acetui proiect, blocurile vizate vor avea alt design care va crește valoarea apartamentelor și va oferi confort-sporit șo factură mai mică la încălzire! Amplasarea panourilor fotovoltaice reprezintă un element de noutate, prin care administrația locală va reuși să convingă locatarii să se organizeze în Asociații de Locatari pentru extinderea acestui program la nivelul întregului oraș