30.000 de euro: atât costă fiecare kitsch de intrare în județ. Administrația Radu Moldovan trage tare să finalizeze “mega-proiectul”, înainte de alegeri

Semnul de intrare în județ este un proiect marca Radu Moldovan, implementat încă din primul an de mandat. Astfel, pe drumurile de intrare în județ au fost construite blocuri de beton cu simboluri şi elemente specifice judeţului, inspirate din tradiţii, istorie şi arhitectură: Complexul Sugălete, ”roata de păun”, potcoava, şindrila de lemn.

Construcțiile stilizate sunt realizate din beton, fier forjat și tablă vopsită în culorile naționale. De 3 ani se tot construiesc astfel de blocuri de beton la intrările în județ. În cursul acestui an electoral, Consiliul Județean plătește 500.000 de lei pentru semnele de intrare în județ, iar  în total,  pentru acest proiect s-au alocat 1.5 milioane de lei. Banii NU au fost cheltuiți și anual s-au făcut re-alocări pentru acest obiectiv!

Vechile semne de intrare au fost construite folosind aceleași materiale: beton, fier, tablă și sunt amplasate în apropierea celor noi, comandate de Radu Moldovan și probabil, după inaugurare acestea vor fi demolate.

30.000 de euro – costul mediu al fiecărui bloc de beton-armat

CJ a alocat în 3 etape sume pentru acest proiect:

2014 –  408.492 lei

2015 – 500.000 lei

2016 – 500.000 lei

12 semne de intrare în județ vor fi construite în cei 4 ani de mandat a lui Moldovan. Consiliul Județean a alocat peste 1.5 milioane de lei pentru aceste construcții ce vor fi puse la marginea drumului.

Marii-artiști, în frunte cu Radu Moldovan au ales un kitsch communist ca semn de intrare în județ

Pentru alegerea celui mai bun semn, Consiliul Județean a organizat un concurs de idei.  Juriul din 2013, care a ales varianta câștigătoare a fost format din:

– președinte al juriului

  1. Emil Radu Moldovan- Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

– membri:

  1. Victor Michiu – Arhitectul-şef al județului
  2. Marcela Tamaș – Arh. membru OAR, reprezentant al arhitecților bistrițeni
  3. Andrei Popescu – Arh. membru OAR, reprezentant al arhitecților bistrițeni
  4. Eugen Pănescu – Arh. reprezentant al OAR, filiala Transilvania
  5. Marcel Lupșe – Reprezentant al UAP filiala Bistrița
  6. Vasile Duda – Critic de artă

Chiar dacă locul I a fost un alt simbol, într-un final s-a implementat pana de păun, proiect aflat pe locul II

Premiul special al publicului – 2.500 de lei. Raluca Județ, autoarea acestei planșe a întrunit cel mai mare număr de voturi on-line.

plansa6Premiul I – 5 . 000 lei a câștigat inițiatorul acestui proiect

Plansa 2Premiul II – 3.000 de lei a câștigat echipa care a desenat acest simbol, ales să reprezinte imaginea județului

plansa12

Premiul III – 2.000 lei

În mandatul lui Radu Moldovan vor fi construite astfel de porţi de intrare în judeţ, pe DN 17 limita cu jud. Cluj, DN 17  limita cu jud. Suceava, DN 15 A  limita cu jud. Mureş, DN 17 C  limita cu jud. Maramureş, DN 17 D limita cu jud. Suceava, DJ 151 limita cu jud. Mureş, DJ 154 limita cu jud. Mureş, DJ 154 B limita cu jud. Mureş, DJ 173 limita cu jud. Mureş, DJ 171 limita cu jud. Maramureş, DJ 172 A limita cu jud. Cluj şi DJ 172 F limita cu jud. Cluj.

Citește și: PAMFLET: Pinocchio e șef la județ! 

http://www.ziardebistrita.ro/pamflet-pinocchio-e-sef-la-judet/

5 comments

  1. Simbolul in sine nu este o idee rea dar cu siguranta nu la costurile astea si nu cel ales. Fonturile sunt oribile, e o alegere nefericita. Semnele nu sutn luminate deloc, nici macar nu au inscriptia fluorscenta asa ca noaptea nu sunt vizibile deloc. Un astfel de semn ar trebui sa coste 10-15 mii de lei. DNA, Curtea de conturi se aude?

  2. Acuma taie panglica

  3. Oameni buni dl michiu este decedat.doamne, o sa-l treziti sa vina in comisie.

  4. Chelnerul nu stie altceva decat sa faca poze si sa se laude

  5. Hoti ordinari nu se mai satura

error: Content is protected !!