PNL, USR și PLUS au ajuns la un numitor comun și au hotărât să formeze o alianță la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Un protocol în acest sens a fost semnat, formându-se astfel o alianță de dreapta pentru alegerile locale din toamna acestui an.
”Astăzi este o zi despre care bistrițenii își vor aduce aminte cu plăcere. Este o zi în care PNL și USR-PLUS își dau mâna pentru a oferi județului și municipiului Bistrița o alternativă de dezvoltare bazată pe o administrare locală și județeană performantă. PSD a arătat tot ceea ce poate. Cu voia bistrițenilor, cu voia conjudețenilor, PSD trebuie să plece în opoziție. Alianța PNL – USR – PLUS este răspunsul pe care noi îl dăm zecilor de mii de bistrițeni, care, potrivit tuturor sondajelor de opinie, își doresc această formulă de solidaritate. Vom aduce municipiul și județul în elita națională”, a declarat președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.
Sursa citată a mai completat că obiectivul Alianței PNL – USR – PLUS este câștigarea alegerilor pentru Consiliul Județean, realizarea unei majorități PNL – USR-PLUS în Consiliul Județean, câștigarea Primăriei municipiului Bistrița și realizarea unei majorități la nivelul Consiliului Local al municipiului Bistrița și câștigarea orașelor și a unui număr cât mai mare de comune.
La rândul său, Lorand Toth – președintele USR Bistrița-Năsăud – a spus: ”Astăzi este o zi foarte importantă pentru municipiul Bistrița și pentru județul Bistrița-Năsăud. Astăzi vom oferi o alternativă viabilă administrației PSD rebranduită și vom oferi oameni integri și profesioniști în administrație. Alături de colegii de la PLUS și PNL ne dorim să schimbăm fața acestui județ”.
De asemenea, Lorant Sas – președintele PLUS Bistrița-Năsăud, a completat: ”Astăzi trăim un moment istoric. Traversăm o perioadă foarte dificilă pentru noi toți (…) Întreaga societate își dorește să traverseze această criză cât mai bine posibil. De aceea, clasa politică trebuie să iasă din logica ei și să intre într-o nouă logică, una în care politicienii pot dialoga și pot negocia cele mai bune soluții pentru cetățenii pe care îi reprezintă. Proiectul nostru politic presupune identificarea precisă a interesului public și catalizarea politicienilor responsabili care pot răspunde acestui interes”.
Protocolul semnat între cele trei formațiuni politice prevede că Ioan Turc, preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, este candidatul Alianţei PNL-USR-PLUS pentru Primăria Bistriţa.
Motto:
„Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
(George Orwell)
La 30 de ani de la revolutie si de la căderea comunismului, România este un stat nereformat, cu un sistem politico-administrativ excesiv centralizat. Aceasta este principala cauză a prelungirii stării de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan politic, economic, social si cultural. Hotia, coruptia si nepotismul sunt principalele racile ale clasei politice care frânează progresul, ne tin pe loc sau ne fac să regresăm. Aceste racile explică si faptul că România de astăzi nu este un stat de drept consolidat. Lucrul acesta a fost extrem de evident la inceputul lui 2017, odată cu venirea PSD la guvernare, manifestându-se prin atacul furibund la justitie, soldat cu schimbarea in doi ani a trei guverne, cu scopul de a salva de la condamnare clientela politică. Să nu uităm că la inceputul anului 2018, Codrin Ștefănescu, pe atunci secretarul general PSD, fiind întrebat de ce se permite celor cu probleme penale să facă parte din Guvern, acesta a dat un răspuns halucinant: „De ce? Pentru că putem”. Asta reflectă tupeul PSD-ist si o anumită mentalitate a celor care ajung la putere.
De aceea, pentru a face progrese evidente, România are nevoie urgentă de 3 tipuri de reforme:
-reforma constitutională si consolidarea statului de drept;
-reforma administrativ-teritorială care să permită descentralizarea si autonomia locală;
-reforma morală, prin educatie care să promoveze meritocratia in functii publice.
Si mai e ceva. Escrocheriile PSD-iste prin care democratia fost pusă intre paranteze, a inceput in 2012 cu prevederea electorala nedemocratică de alegere a primarilor dintr-un singur tur, la care au pus botul si alte partide politice . A continuat apoi cu „ordonanta traseistilor” din anul 2014 care a scandalizat cancelariile lumii , prin care alesii locali puteau trece de la un partid la altul fără să-si piardă postul. Se vede clar inversunarea cu care s-a opus PSD-ul la modificarea legii electorale privind alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, invocând recomandarile Comisiei de la Veneția, care spune că preferabil ar fi să nu se modifice legislația cu un an înainte pentru a proteja democrația. In fond, tocmai mentinerea masurii nedemocratice de alegere a primarilor dintr-un singur tur ameninta democratia.
Apoi, până la alegerile parlamentare ar trebui modificată constitutia prin introducerea sintagmei „Fără Penali în funcții publice”, rezultată din actiunea cetățenească inițiată de USR, pentru care au fost strânse peste 1 milion de semnături.
Numai asa hotia, coruptia si nepotismul pot fi, dacă nu stopate, cel putin diminuate la toate nivelurile.
Vezi si: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk