Cum a umflat un bistrițean 45.000 de euro de la Consiliul Județean, după ce i-au pus ABUZIV o stație de pompare pe terenul său!

Attila Pugyil va primi despăgubiri de 45.000 de euro, după ce Consiliul Județean a amplasat ABUZIV o stație de pompare pe terenul său. Proprietarul a dat în judecată instituția și în urma unui proces care a durat 14 ani a reușit să câștige și să obțină daune importante.

 

În perioada când Gheorghe Marinescu era președinte al Consiliului Județean, s-a amplasat în zona Tărpiului o stație de pompare care deservește localitățile Tărpiu, Dumitra și Cepari. Terenul de 1.060 mp pe care a fost amplasată stația de pompare a fost cumpărat în 2002 de Primăria Dumitra și ulterior transferat în proprietatea publică a județului.

Primăria Dumitra a cumpărat terenul cu 40 de milioane de lei vechi (aprox. 1.500 de dolari) de la o persoană care s-a dovedit că NU este proprietar de drept.  În anul 2002 s-a încheiat un contract de vânzare-cumpărare între Primăria Dumitra și Ciochia Dan, dar fără a fi specificată parcela pe care se va construi. În mod ciudat, pe contractul notarial apare o sumă de tranzacție de 32 de milioane de lei vechi (deși de la bugetul local s-au alocat 40 de milioane de lei vechi pentru cumpărare teren agricol necesar amplasării stației de pompare Aquabis)

 

Autorizația de construcție s-a emis în regim de urgență, fără a se verifica documentația, deși existau litigii în privința proprietății. Singurul document pe care s-a bazat constructorul a fost antecontractul semnat de Primăria Dumitra cu Ciochia Dan, presupusul-proprietar al terenului (deși la acea vreme proprietatea terenului era disputată de frații Ciochia Dan și Victor, iar contractul de vânzare-cumpăre s-a semnat doar cu unul dintre ei). În același an, Attila Pugyil, actualul titular a emis pretenții de proprietate, dar Consiliul Județean a continuat să construiască. Atti Pugyil a obținut titlul de proprietate abia în 2006, dată la care stația de pompare era construită și dată în funcțiune.

 

Judecătorii au întors-o ca la Brăila!

 

 

În dosarul nr. 7774/190/2006, proprietarul de drept a cerut înscrierea terenului în carte funciară, dar în primă fază magistrații Judecătoriei Bistrița au respins solicitarea, considerând că pârâtul Consiliul Județean a obținut drept de superficie asupra terenului, ceea ce în fapt NU s-a întâmplat.

Judecătoria Bistrița a dat câștig de cauză Consiliului Județean, motivând că instituția a fost de bună-credință când a început construcția. La apelul formulat către Tribunalul BN, judecătorii au întors-o și au dat câștig de cauză proprietarului de drept, care ulterior a cerut despăgubiri. Abia în 2010 s-a dat o sentință finală în dosarul nr. 7774/190/2006, rămasă definitivă și irevocabilă privind mutarea stației de pe terenul proprietate a domnlui Pugyil Attila Levente.

La această oră, Pugyil Attila deține drept de proprietate pe 1.060 mp de teren pe care sunt amplasate o stație de pompare, parte-componentă a sistemul de alimentare cu apă Dumitra-Cepari

Consiliul Județean  a considerat că mutarea stației de pompare ar fi afectat locuitorii din Dumitra, motiv pentru care s-a declanșat urmărirea silită a instituției pentru achitarea sumelor restante , inclusiv pentru lipsa de folosință a terenului. Prin Încheierea civilă nr. 83. 27.05.2015 s-a  încuviințat executarea silită a instituției.

 

Gafe care costă 45.000 de euro. Ei greșesc, NOI plătim din banii publici!

 

1-lechinta-statie-epurareConsiliul Județean aflat în 2002 sub conducerea lui Marinescu a neglijat o serie de aspecte juridice, motiv pentru care, peste ani se plătesc 45.000 de euro despăgubiri pentru cei 10 ari de teren, situați în zona Tărpiu.

În autorizația de construcția terenul era identificat superficial, fiind menționat doar locul, NU și date exacte: nr. topo, nr. cadastral, extras C.F. Cu toate că terenul se afla în litigiu în 2002, Consiliul Județean a continuat să efectueze lucrările. Pe baza acestui antecontract și cu terenul aflat în litigiu, Consiliul Județean a construit stația de pompare în periaoda octombrie 2002 – octombrie 2004.

Stația de pompare din zona Tărpiului este compusă din: stația pompelor, rezervor 15 mc, cămine de vizitare, împrejmuire cu sârmă.

 

Aquabis-ul constată: e mai ieftin să dăm 45.000 de euro decât să mutăm stația!

 

 

a1

a2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prin decizia nr. 100/2015, președintele Consiliului Județean a înființat o comisie care să identifice punerea în executare a deciziei Tribunalului.  Întrucât comisia Aquabis a estimat că mutarea construcțiilor ar costa 75.000 de euro, comisia instituită de Radu Moldovan a optat pentru cumpărarea terenului.

 

După 10 ani, instituția condusă acum de Radu Moldovan va deconta 45.000 de euro, reprezentând gafele administrației Marinescu pentru terenul ocupat ABUZIV de stația de pompare a Aquabis-ului!

 

În ședința de mâine, majoritatea lui Radu Moldovan va vota pe marginea acestui proiect. Inițial i s-a oferit 13.000 de euro, dar proprietarul NU a fost de acord și după ce Aquabis a întocmit o notă în acest sens s-a ajuns la 45.000 de euro despăgubiri.

 

 

 

Conform proiectului de hotărâre, Radu Moldovan este împuternicit să încheie contractul de vânzare-cumpărare a terenului pe care se află stația de pompare. Cazul de față poate crea un precedent periculos, deoarece în județ există mai multe cazuri în care cetățenii revendică terenurile pe care sunt amplasate stații ale Aquabis-ului prin master-planul de apă-canal.

 

Citiți și:

 

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu! Din bani publici, au scris o carte despre Marinescu, de 3 X președinte al CJ!

http://www.ziardebistrita.ro/mai-rau-ca-pe-vremea-lui-ceausescu/

 

 

One comment

  1. Daca e de unde…
    Numai ca de unde e ar trebui sa se faca altceva, nu sa se plateasca gafele lui Marinescu….parerea mea.
    Sa plateasca Marinescu si garda veche!!

error: Content is protected !!