FOTO – VIDEO: Biserica din curtea Secției de Oncologie, sfințită de Mitropolitul Andrei. Diplome de înaltă cinstire pentru cei implicați!

Mitropolitul Andrei a sfințit astăzi biserica din curtea Secției de Oncologie de pe str. Alba-Iulia. Biserica ridicată în stil grecesc are hramul „Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina” – ocrotitorul bolnavilor de cancer. După târnosirea lăcașului de cult, s-a oficiat liturghia arhierească pe o scenă amenajată în curtea spitalului. Ca de obicei, ficialitățile locale și județene au fost prezente la acest eveniment și s-au postat în primul rând.

Construcția lăcașului de cult a durat 3 ani și s-a realizat prin implicarea unui grup de oameni de afaceri care gravitează în jurul directorului Spitalului Județean, Mircea Buta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ctitorul-principal, Mircea Buta primește distincție de la Patriarhie. A luat Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena!”

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru această activitate, de ridicare de construcții în numele Bisericii Ortodoxe, Mircea Buta a primit Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, acordat de Patriarhia Română. Distincţia se acordă persoanelor publice pentru activitatea remarcabilă în apărarea valorilor creştine şi slujirea Bisericii şi a comunităţii din care face parte. Profesor de Bioetică (materie înființată nu demult în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă), Mircea Buta a ținut un discurs pe teme spirituale în care a vorbit despre suferință și iubire.

 

După 14 ani ca preot-misionar, Nicolae Conț a luat brâu roșu și va sluji la altarul Bisericii „Sfântul Nectarie”, de pe str. Alba Iulia!

Preotul Nicolae Conț va sluji într-un final la altarul lăcașului de cult cu hramul Sfântului Ierarh Nectarie, din curtea Secției de Oncologie. Acesta a primit brâul roșu, distincție conferită astăzi, odată cu sfințirea Bisericii.

Diplome pentru ostenitorii care au ridicat Biserica de la Oncologie! 

Au primit diplome de înaltă cinstire: economist Gabriel Lazany, dr. Ana Tătar, dr. Valeria Bindea, ing. Dorin Stoian, economist Cristian Naghiu, ing. Mihai Naghiu, ing. dr. George Naghiu, ing. Paul Patca, Cristian Șirlincan, tehnician Liviu Rusu, Lucreția Budușan, Lucian Budușan.

Directorul Casei de Cultură, Dorel Cosma a primit și el o diplomă de cinstire „deoarece face cunoscută Bistrița pe plan mondial” după cum a spus protopopul Vidican.

La finalul liturghiei arhierești, credincioșii au intrat în altarul Bisericii cu hramul Sfântului Ierarh Nectarie, canoanele permițând acest lucru doar în ziua sfințirii.

 

ss1d11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CLICK pentru mai multe poze

 

One comment

  1. La asemenea eveniment, cel mai bine se potrivesc versurile lui Mircea Dinescu, din poezia intitulata „Indulgenţă de iarnă”:

    Fereşte-mă Doamne de cei ce-mi vor binele
    de băieţii simpatici
    dispuşi oricînd la o turnătorie voioasă
    de preotul cu magnetofonul sub sutană
    de plapuma sub care nu poţi intra fără să dai bună seara
    de dictatorii încurcaţi în strunele harfei
    de cei supăraţi pe propriile lor popoare
    acum cînd se-apropie iarna
    şi n-avem nici ziduri înalte
    nici gîşte pe Capitoliu
    doar mari provizii de îngăduinţă şi spaimă

error: Content is protected !!