În noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Bistrița va funcționa și un cabinet pentru urgențe stomatologice. În scurt timp, potrivit managerului spitalului, Gabriel Lazany, se va demara procedura de angajare a personalului care să asigure funcționarea unui astfel de cabinet.
”Noua Unitate de Primiri Urgențe va fi una modernă, adaptată pe necesitățile actuale, cu includerea unui cabinet de stomatologie de urgență. Acesta va funcționa în sistem de permanență. În curând vom demara și procedura de concurs pentru ocuparea posturilor. În ședința din luna mai a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud am propus modificarea statului de funcții și crearea acestor posturi suplimentare. Neavând buget aprobat la spital, nu am putut face acest lucru până acum. În curând, acest cabinet stomatologic va fi funcțional. Poate nu în regim de permanență chiar de la deschiderea UPU, dacă nu vom finaliza procedurile de angajare a personalului, dar va fi în curând”, a declarat Gabriel Lazany, într-un interviu acordat PRO Politica.
În ceea ce privește lucrările la UPU, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a precizat că acestea sunt în stare avansată.
”Suntem într-o stare foarte avansată cu investițiile la UPU, mai ales că lucrarea s-a desfășurat de la zero și nu am efectuat lucrări care să afecteze activitatea medicală în cadrul spitalului. Astfel, am putut lucra la capacitate maximă. Din octombrie anul trecut și până la finele lunii mai, am reușit să ajungem la un procent de 70 la sută realizat. Este un timp record pentru realizarea unei investiții de o asemenea anvergură și cred că în maxim două luni de zile vom putea să oferim pacienților posibilitatea de a beneficia de facilitățile noului PU”, a mai completat Gabriel Lazany.
SJU Bistrița implementează proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU – SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, în urma căruia una dintre cele mai aglomerate secții ale unității medicale va ajunge de la 280 m2 la 1.414 m2.
Investiția se ridică la aproximativ două milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Lucrările sunt executate de asocierea dintre companiile DEPISTO STAR SRL (pentru lucrările de construcții, instalații interioare: electrice, sanitare, HVAC, PSI) și GB INDCO SRL (pentru instalații de fluide medicale).