PNL a anunțat că a decis începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorităţi care “să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depăşită criza politică şi sanitară“, hotărâre care a stârnit un val de reacții în rândul politicienilor din Bistrița-Năsăud.
”După cum am anticipat, PNL a decis să meargă mai departe alături de PSD. Noi vom continua lupta pentru reforme. Vom fi în opoziție, vom fi vocea și speranța celor care mai cred că România se poate schimba în bine”, a comentat deputatul USR Lorant Sas.
”În locul reformelor alături de USR, PNL a ales hoția alături de PSD. Personal, nu sunt deloc surprins de alegerea celor din PNL. Am spus-o de multe ori până acum, PNL si PSD au aceleași rădăcini și fac parte din trecutul regretabil al României. Din păcate încă fac parte și din prezentul României, iar asta le dă șansa să încerce să ne distrugă viitorul, doar de dragul ciolanului. Lupta USR merge mai departe. Am rezistat împotriva PSD, rezistăm și împotriva alianței toxice dintre PNL și PSD”, a precizat consilierul local USR Nicolae Pavelean.
”Anul acesta am împlinit 16 ani de când sunt membru al Partidului Național Liberal. Iar din aceștia, 10 au fost petrecuți pe ‘metereze’ alături de colegii mei, fiind mereu în prima linie – chiar și atunci când în jur se aflau mult mai puțini camarazi decât astăzi. În tot acest timp am respectat linia trasată de conducerea PNL și am încercat să îmi fac treaba în ‘sectorul alocat’ pe cât de bine am putut – rămânând totodată fidel principiilor și ideilor pentru care m-am înscris. Totusi, zilele acestea se vehiculează intens o posibilă alianță între PNL și PSD pentru formarea unui Guvern ‘stabil’, lucru care a stârnit reacții virulente din partea colegilor mei atât din județ cât și din țară și pe bună dreptate. Fiindcă orice LIBERAL care a intrat în casele oamenilor în ultimii ani de zile, a transmis următorul mesaj: FĂRĂ PSD!! Unul dintre ei, sunt eu. Iar dacă asta am zis, asta îmi și asum, asta și fac. Așadar, indiferent de decizia actualei conduceri a Partidului Național Liberal, pentru mine angajamentul luat față de oamenii din județul Bistrița-Năsăud este sfânt și îl voi respecta întru totul. Prefer opoziția, prefer anticipatele, dar sub nici o formă nu voi renunța la verticalitate și nici la poziția pe care am avut-o până azi”, a spus și consilierul județean PNL Florin Moldovan.
”PNL – ule! Așadar ați decis voi, cu absolută putere, să ignorați votul nostru, al celor ce n-am mai vrut țara în mâinile PSD?! Ați decis să sfidați sutele de mii de români care au ieșit și au înghețat trei ani în stradă la proteste. V-ați “ușurat” pe toate protestele românilor. Ale noastre, a celor care am vrut doar legi prin care să nu mai fim furați, ale celor care am vrut să avem o democrație reală, am vrut transparență și meritocrație. Câtă ipocrizie! Să invocați interesele românilor, dar de fapt să vă urmați interesele voastre. Vouă să vă fie bine, în rest dispreț pentru românii care își doresc doar un trai normal. Știți cum vă vedem noi? Așa cum sunteți, niște impostori!”, a comentat și consilierul PMP Caius Cârcu.
Ma simt scuipat in fata cu tot cu voturile mele date de doua ori catre IOHANNIS si de doua ori PENELEULUI la parlamentare si europarlamentare.
Pe viitor insa o sa ma sterg fix pe cur cu votul meu si nu o sa ma mai deranjez sa merg pana la cabina de vot.
Buda personala este mai aproape si nu mai trebuie sa indes votul in HAZNAUA POLITICA.
Un vechi proverb spune că “inteleptul învață din greselile altora, desteptul învață din greselile proprii, iar prostul nu învață niciodată.”
Decizia Biroului Politic Național al PNL de formare a unui nou guvern alături de PSD arată că liberalii n-au învățat nimic din „monstruoasa coalitie” numită Uniunea Social-Liberală (USL) înființată pe 5 februarie 2011, printr-un un Protocol semnat de liderii de atunci ai PSD, PNL și PC, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin. Conform protocolului Victor Ponta- Președintele PSD urma să fie premier după alegerile parlamentare din 2012, iar Crin Antonescu- președintele PNL , candidat la prezidențialele din 2014. Numai că după 2012 odată ce s-a văzut cu sacii în cărută, Victor Ponta s-a băgat ca porcul să candideze si la prezidentiale în 2014, încălcând protocolul semnat la înfiintarea USL. Astfel, alianta USL s-a prăbușit înainte de prezidențialele din 2014 care au adîncit neîncrederea între Victor Ponta și Crin Antonescu.
De data asta o asociere la guvernare intre PNL, PSD si UDMR, pune sub semnul întrebării realizarea setului de reforme prevăzut si asumat prin PNRR. Se stie că PSD este un adversar al Reformei statului, în special al reformelor din justiție, precum și al reformei administrative.
Din acest punct de vedere, refacerea alianței de guvernare PNL – USR – UDMR, ar fi fost o solutie mai înteleaptă din partea PNL.