Radu Moldovan a fost one-man-show la lansarea candidaților PSD la Parlamentare. După prezentarea echipei pentru alegeri, președintele filialei a îndrăznit un pronostic pentru alegeri: P.S.D: 4 parlamentari, A.L.D.E, 2 parlamentari, P.N.L – un parlamentar!
În practică asta înseamnă să intre Sandu Pugna și tandem-ul Ioan Țintean – Ioan Simionca de la ALDE. Oricum, din partea PSD, Daniel Suciu și Doina Pană au mandatele asigurate la Camera Deputaților. La fel, Ioan Deneș pentru Senat.
La locale, P.N.L a luat de 3 ori mai multe voturi decât ALDE, dar Radu Moldovan merge pe mâna lui Țintean!
La localele din vară, ALDE a adunat 14.153 de voturi (8,26%) pe Bistrița-Năsăud, PSD a obtinut 66.564 de voturi (49,16%) iar PNL – 36.790 de voturi (27,17%).
„Îndrăznesc…. dar mai bine mă abțin…. îndrăznesc să dau un pronostic pentru ca „prietenii” mei să mă injure pe 12. Cred că PSD va da 4 parlamentari, ALDE va da 2 parlamentari și PNL – 1. Asta cred eu astăzi ținând cont de lege, de repartizări și de rezultatele de la locale, în urma unei simulări pe care am făcut-o în baza legii.” a declarat Radu Moldovan la conferința de presă!
Candidații PSD sunt:
Pentru Camera Deputaților:
1.Adriana Doina Pană (Profesor),Deputat;
2.Vasile Daniel Suciu (Politolog), Deputat;
3.Alexandru Pugna (Teolog), Vicepreședintele Consiliului Județean;
4.Ana Gabriela Burduhos (Medic stomatolog), secretar al Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor Dentiști din România;
5.Daniel Mihai Cotul (Informatician), Administrator companie IT;
6.Nedelea Liana (Profesor învățământ primar);
7.Petru Traian Pavel (Inginer agronom), Administrator Întreprindere Individuală;
Pentru Senat:
1. Ioan Deneș (Profesor), Senator;
2. Claudiu Ioan Grigore (Economist), Unit Manager companie asigurări;
3. Gabriela Onu (Profesor);
4. Ciprian Oprea Ceclan (Inginer), Manager companie privată.
„În 5 iunie cetățenii județului au arătat ce și doresc: își doresc fapte , își doresc proiecte… și îi rog foarte mult să ne sprijine pe 11 decembrie și să voteze cea mai bună echipă de candidați pe care o oferă un partid politic: colegii mei candidați la Camera Deputaților și de la Senat de la PSD care la rândul lor vor trebui să sprijine un Guvern responsabil românesc, pentru români, format dintr-o majoritate PSD și ALDE.. care la rândul lor să sprijine proiectele de dezvoltare a comunității.
Pentru că acest Guvern a arătat că știe să dea salarii, cânda alții le-au tăiat, că știe să dea pensii cân alții le-au tăiat..că știe să reducă TVA când alții l-au crescut și aș putea să vă țin până mâine să vă spun ce au făcut unii în comparație cu ce au făcut alții. Îmi cer scuze pentru ton, dar sunt extrem de revoltat când sunt pus în situația de a sta în fața oamenilor și a NU putea rezolva problemele. Pentru că știți că, Consiliul Județean primește bani de la Stat din două tipuri de sume: cotele defalcat de TVA și din impozitul pentru profit. Și am primit scuzați termenul, dar cred că e cel mai potrivit.. „ciuciu” și în iunie și în octombrie. Și se zvonește că între două mitinguri să le dea ceva drepturile și oamenilor care lucează în 3 schimburi să aibă grijă de oamenii năpăstuiți.” a completat Moldovan, referindu-se la salariile însoțitorilor pentru persoane cu handicap.
Scorul de la locale NU este neapărat relevant pentru parlamentare, iar liberalii cred că primarii ALDE vor veni spre PNL în această campanie. În Parlamentul României, județul va fi reprezentat de 4 deputați și 2 senatori, aleși pe listele de partid. Pe locurile considerate eligibile candidează: de la PSD: Doina Pană, Daniel Suciu (intră sigur) și Sandu Pugna (cu șanse minime) la Camera Deputaților și Ioan Deneș la Senat. De la P.N.L Robert Sighiartău (intră sigur) și Doris Moldovan (cu șanse) pentru Camera Deputaților și Ioan Turc la Senat, iar de la ALDE, Ioan Țintean e cap de listă la Camera Deputaților (șanse discutabile) și Ioan Simionca (șanse minime) la Senat. Ionuț Simionca de la Mișcarea Populară are șanse infime de a intra în Parlament.
Radu minte , nu s-a facut nici o simulare . ALDE e o gasca de oportunisti care pupa in fund PSD-ul pentru functii ( prefect – cum a fost Tinteanu , =vicepresedinte la CJ – cum e acum Tinteanu , si directori de deconcentrate ) . Astia se considera liberali si ei sunt mana in mana cu ciuma rosie . Cine voteaza o astfel de adunatura de conjunctura si interese care se crede partid ?