Ai idei faine de interes public, gen parcuri, artezeiene, locuri de joacă etc? Primăria le poate implementa! Cererea se depune on-line, valoarea maximă: 100.000 de euro/proiect!

Cetățenii municipiului Bistrița sunt invitați la bugetare participativă! Ce înseamnă asta? Simplu: o ideea faină, de interes public ar putea primi finanțare de 100.000 de euro, de la bugetul local.

Proiectele se depun on-line, vor fi analizate și dacă respectă criteriile, acesta se va implementa.

Ce este bugetarea participativă?

Este un proces deschis, incluziv şi transparent, prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor orașului Bistrița într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local.

Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte.

Cetățenii sunt încurajați astfel să se implice în procesul de luare a deciziilor privind investițiile de interes local, bugetarea participativă devenind un instrument important în administrația publică locală, imprimând transparență procesului decizional.

Procesul de bugetare participativă se va desfășura conform următorului calendar:

1. Depunere proiecte: 1 septembrie – 1 octombrie;
2. Analiza tehnico – economică și juridică a propunerilor de proiecte de către municipalitate și solicitarea de clarificări, dacă este cazul: 3 – 28 octombrie;
3. Afișarea listei proiectelor eligibile: 2 noiembrie;
4. Votul asupra proiectelor eligibile, de către cetățeni: 3 – 20 noiembrie;
5. Validare voturi: 21-24 noiembrie;
6. Afișarea clasamentului proiectelor: 25 noiembrie.

Fiecare participant poate să depună una sau mai multe propuneri de proiecte/domeniu. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 lei inclusiv TVA.

Regulamentul procesului este disponibil pe platforma de bugetare participativă, la adresa https://participativ.e-bistrita.ro/.

Informații suplimentare cu privire la domeniile de interes și cerințele pe care trebuie să le îndeplineasca propunerile de proiecte pot fi obținute prin accesarea platformei https://participativ.e-bistrita.ro/ sau transmiterea unei solicitări de informații la adresa primaria@primariabistrita.ro sau la Centrul de relații cu publicul, situat în Bistrița, Str. Gheorghe Șincai, nr. 2, telefon 0263/223923.

error: Content is protected !!