Reabilitarea clădirii principale a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” este în grafic, spune primarul municipiul Bistrița, Ioan Turc, care a efectuat joi o vizită pe șantier.
”Împreună cu administratorul public, Florin Găurean, am vizitat azi șantierul de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, municipalitatea fiind interesată, în calitate de beneficiar final al lucrărilor, ca elevii să poată reveni cât mai repede la cursuri cu program normal, în clădirea modernizată. La ora actuală, sunt gata consolidările la structura de rezistență și s-a încheiat refacerea șarpantei și a învelitorii. Se lucrează la finisaje interioare, în unele locuri chiar tencuieli și finisaje exterioare, urmând ca finalizarea obiectivului să aibă loc cel mai târziu în septembrie anul viitor”, a declarat primarul Ioan Turc.
Edilul Bistriței completează că municipalitatea se va asigura că proiectantul va veni la fața locului pentru a rezolva unele detalii tehnice care sa permită executarea lucrărilor până la termenul propus.
”Fiind vorba de un liceu și cu profil de informatică, este absolut necesară și o updatare a dotărilor informatice la nivelul anului curent, ele fiind cele proiectate în 2017. De asemenea, în urma discuțiilor purtate cu d-na director Monica Halaszi și care vor fi continuate cu proiectantul, urmează să identificăm cele mai bune soluții pentru ca, odată cu finalizarea reabilitării clădirii principale, toate clasele Colegiului Național „Liviu Rebreanu” să aibă cursuri doar de dimineață, fără alte inconveniente de orar”, a mai precizat Ioan Turc.
Modernizarea Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița a început în urmă cu doi ani, lucrările fiind demarate în toamna anului 2020. Proiectul se derulează prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.
Proiectul intitulat Consolidarea și modernizarea Corpului A (corp liceu) Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bulevardul Republicii, nr. 8, Bistriţa” prevede că, pe lângă reabilitarea Corpului A, și modernizarea celor 28 de săli de clasă, acestea urmând să fie dotare cu mobilier modern și sisteme audio-video. De asemenea, amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă și unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități va fi și ea modernizată. Toate spațiile vor fi dotate cu aparatură IT.