Crețu, despre pârtia de schi ce NU poate fi folosită din cauza „bunei-administrații”: „Pârtia e făcută pe 20-30 de ani! Dacă ratăm o lună jumătate, asta E!”

Primarul Ovidiu Crețu ratează ocazia inaugurării de campanie a acestui proiect făcut cu bani din bancă. Problema: NU are firmă care să întrețină instalația de telescaun. Nici NU a specializat oameni angajați ai Primăriei Bistrița pentru a presta serviciul de mentenanță al telescaunului.

De asemenea, avizele de funcționare din partea Electrica S.A NU pot fi obținute deocamdată, deoarece procedurile administrației au demarat prea târziu. Există riscul ca sezonul acesta să NU se poată schia pe Wonderland.

 

 

„Atât furnizarea energiei electrice și contractarea operatorul sunt probleme pe care NU le-am anticipat. Sunt foarte multe condiții care trebuie îndeplinite. Dacă știam de la început,  poate ne gândeam să facem instalații mai mici…dacă știam toate lucrurile astea începeam acum doi ani ca să putem finaliza la început de an. Este o chestiune  care NU am percutat la început, dar asta e. Pârtia e făcută pe 20 – 30 de ani… dacă ratăm o lună și jumătate… e păcat, dar asta e! Legislația în domeniu este una făcută de băieții deștepți care știu să jongleze în acest fel. Sunt niște proceduri extrem de complicate. Investitorul a adus un generator de mare putere ca să umple bazinul cu apă pentru tunurile de zăpadă, deci din punctul nostru de vedere, instalațiile sunt rezolvate! „ a declarat Ovidiu Crețu în cadrul unei conferințe de presă!

 

 

 

 

 

 

EXECUTANT: KRANZ Eurocenter SRL Pitești: valoare ofertată – 19.526.712 lei.

Valoarea contractului de execuție și furnizare echipamente: 4.14 MILIOANE de euro.

TELESCAUN – S-a montat un teleferic monocablu tip telescaun fix cu 4 locuri și cu o capacitate de transport de 1.200 persoane pe oră. Telescaunul are cota de plecare la + 457 m și ajunge la cota + 676 m. Diferența de nivel între cele două cote este 219 m, cu o lungime pe orizontală de 962 m și pe înclinat de 987 m.

– PÂRTIA: lungime pe orizontală: 1.300 m
– Pe înclinat: 1.083 m
– Diferența de nivel 218 m
– Panta medie: 20%
– Lățime medie: 60 m

INSTALAȚIE de NOCTURNĂ
PARCARE : 150 de locuri
CENTRU salvamont
PUNCT de închiriere echipament

INSTALAȚIE pentru producerea zăpezii artificiale: pleacă de la ideea folosirii tunului de zăpadă de mare capacitate , fapt ce presupune o captare de apă de pe râul Bistrița – 5.000 metri cubi și realizarea unei stații de pompare.

Pârtia este gata! Are 1.300 de metri, telescaun și tun de zăpadă! Crețu așteaptă curent și firma autorizată să întrețină telescaunul! TARIFE:

Tarifele vor fi următoarele:

– adulți: 30 de lei pe zi sau abonament pe șase zile cu 150 de lei.
– tinerii între 15 și 18 ani și pensionari + 65 de ani – 20 de lei de persoană pe zi sau un abonament care include șase zile cu 110 lei.
– copiii până în 14 ani : 10 lei de persoană pe zi sau abonamentul săptămânal 50 de lei.

Pe nocturnă, se va achita în plus 20 de lei de persoană pe zi. Tariful de nocturnă intră în vigoare la 18:00 și este valabil până la 21:00.

Citiți și:

page-1-400-404x400VIDEO: Până se CÂCÂIE cu pista de schi, bistrițenii se distrează în stil clasic, pe Budac! Bine că ați luat 10 milioane de euro din bancă și i-ați dat pe “pe avioane”!

http://www.ziardebistrita.ro/se-cacaie-si-nu-rasare/

One comment

  1. „Prostia şi domnia se plătesc” spune un vechi proverb. Daca la domnie poti renunta, prostia costa mai mult fiindca tine toata viata. Ce altceva decat prostie este cramponarea lui Cretu pentru o investitie exagerata si aproape inutila, intr-o partie de schi dupa ce pana si reprezentantul firmei Kranz Eurocenter, executantul pârtiei de schi de pe pasunea din Unirea a precizat la semnarea contractului: „nu va fi o pârtie de schi profesională pentru că diferența de altitudine nu permite așa ceva, este o pârtie pentru recreere, pentru începători”. In plus, acesta a mai subliniat faptul ca din punctul de vedere al schiatului, cel mai important parametru este temperatura, stiut fiind ca „zăpada artificială se produce undeva în jurul temperaturii de minus 5 grade”.
    De aceea, suma de 4 milioane € suportata din creditul bancar de 40 de milioane lei contractat de Primăria Bistriţa, prevazuta pentru execuţia la pârtiei de schi din Wonderland, nu justifica indatorarea bistritenilor pe 20 de ani. Eventual putea fi luata in considerare o investitie mai mica pentru o partie cu zapada naturala, fara dotari speciale atat de costisitoare .

error: Content is protected !!