În perioada 10-14 aprilie, la Bistrița se desfășoară Olimpiada Naţională de Arte vizuale, Arhitectură şi Istoria Artelor, la care participă circa 500 de elevi și profesori însoţitori.
Deschiderea competiției a avut loc luni, la Palatul Culturii din municipiu, în prezența oficialităților locale și a participanților.
”Bistrița devine pentru câteva zile capitala artelor vizuale, fiind gazdă a Olimpiadei Naționale a Artelor Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, un concurs ce reunește 500 de participanți, elevi și profesori deopotrivă. Municipalitatea susține această formă de exprimare și prin organizarea sau finanțarea de expoziții și simpozioane tematice, demersuri naturale, având o comunitatea bine conturată de artiști și chiar aprecierea prin premii, cum este cazul pictorului Marcel Lupșe, recent laureat al Academiei Române. Ne bucurăm că, în orașul nostru, cei mai mari artiști-elevi se întrec în creativitate și talent la probe de pictură, sculptură, design, arhitectură, conservare-restaurare bunuri culturale, ceramică și multe altele!”, a transmis Primăria Bistrița.
Olimpiada naţională de arte vizuale, arhitectură şi istoria artelor este organizată în parteneriat cu Liceul de arte ‘Corneliu Baba’ din Bistriţa şi se va finaliza cu o expoziţie a lucrărilor concurenţilor.
Probele specifice olimpiadei sunt programate în 11 și 13 aprilie, iar în 14 aprilie, de la ora 9:00, are loc festivitatea de premiere. Juriul Național al olimpiadei este format din cadre universitare din Cluj-Napoca, București, Timișoara și Iași, iar Președinte de onoare este Conf. univ. dr. Eugen Savinescu, Rectorul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.