Dealul cu Lavandă de la Nușeni este pregătit să primească oaspeți. În acest final de săptămână, dar și weekendul următor sunteți invitați să vizitați lanul de lavandă și să vă relaxați într-un peisaj plin de culoare și mireasmă.
”Am pregătit activități pentru toată familia. Pentru cei mici avem un loc de joacă unde pot să deseneze, avem o trambulină, mingi, tenis, băncuțe și corturi unde aceștia își pot dezlănțui simțul artistic. Pentru cei mari avem o zonă de relaxare unde sunt hamace și umbră deasă. Avem foarte multe produse pe bază de lavandă și nu numai. Anul acesta avem și o zonă în care se poate servi masa și se pot consuma băuturi răcoritoare. Am hotărât să aduce un food truck pentru că anul trecut principala problemă a fost lipsa băuturilor răcoritoare. Lumea urcă până aici, este cald și dorește să se răcorească. Anul acesta oferim și aceste servicii, așa că lumea poate să petreacă o zi întreagă la noi, să se bucure de peisaj, să stea la picnic, să privească apusul. Este frumos aici și așteptăm cât mai mulți vizitatori”, a declarat antreprenorul Sergiu Domnițiu, unul dintre cei care se ocupă de acest loc minunat din Bistrița-Năsăud.
Printre florile de lavandă, cei care aleg să viziteze lanul vor găsi și decoruri numai bune pentru fotografii reușite, dar și o zonă cu elemente tradiționale și o mulțime de fluturi curioși și prietenoși.
”Avem multe noutăți în ceea ce privește decorurile pregătite. Am colaborat foarte mult cu sătenii în realizarea lor și vă invităm să le descoperiți”, a adăugat Sergiu Domnițiu, care a menționat că a ales să planteze lavandă pentru a pune în valoare zona situată pe Valea Meleșului.
Mai mult, pentru că lavanda poate aduce multiple beneficii organismului, în zonă a fost amenajat și un stand cu produse proprii, unde se găsesc și buchețele de lavandă și multe decorațiuni handmade.
”Lavanda este benefică pentru tratarea problemelor de piele, atât apa de lavandă, cât și uleiul de lavandă. Cel din urmă se mai folosește și în aromaterapie, având capacitatea de a induce o stare de relaxare. Noi avem produse atât pe bază de lavandă, dar avem și alte mirosuri. Spre exemplu, avem lumânări care sunt din materiale certificate. Nu folosim parafină, lucrăm doar cu materiale naturale. Avem și lumânări turnate în vas ceramic făcut de un meșter olar în Țara Oașului, declarat Tezaur Uman Viu. Am cumpărat de la el niște vase de lut în care am turnat lumânări, fiecare model fiind unic, pictat manual”, a mai spus Sergiu Domnițiu.
Lanul cu lavandă de la Nușeni se întinde pe o suprafață de peste un hectar, iar cei care aleg să îl viziteze trebuie să mai știe că la circa 15 minute de această zonă se află Mănăstirea Sfântul Ilie din Nușeni, o oază de liniște și relaxare.
FOTO: Atelierul Dealul cu Lavanda