Un grup de studenți ai Facultății de Arhitectură din Cluj-Napoca a efectuat o vizită pe șantierul de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, potrivit companiei MIS Grup, cea care execută lucrările de reabilitare a acestei clădiri – monument istoric.
”Îndrumați de dr. ing. Imola Kirizsan – șef proiect de specialitate, dar și profesoara acestora la disciplina “Structuri“, studenții au văzut amplitudinea șantierului și provocările care pot să apară. Vizita mai tinerilor noștri colegi denotă interes pentru meseria pe care și-au ales-o, iar curiozitatea lor ne conferă certitudinea că o să devină profesioniștii pe care ne vom putem baza. Vă mai așteptăm pe șantiere, mai ales la cele unde se reabilitează monumente istorice, pentru că aici există o provocarea a respectului trecutului, dar și nevoia adaptării la viitor”, au precizat reprezentanții companiei MIS Grup.
Lucrările de consolidare și reabilitare a Corpului A (corp liceu) de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița au început în luna octombrie 2020, cu o finanțare de aproximativ 38 de milioane de lei asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI).
Potrivit proiectului, toate cele 28 de săli de clasă și sălile de informatică vor beneficia de dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, sala de evenimente și amfiteatrele vor fi modernizate și toate spațiile vor fi dotate cu mobilier modern.
Reabilitarea corpului A al Colegiului Național “Liviu Rebreanu” întregește o serie de investiții care au vizat această unitate de învățământ cu peste 100 de ani de tradiție și care au însemnat crearea unui campus școlar cu o clădire nouă pentru școala generală, o sală de sport la cele mai înalte standarde și un internat modern pentru elevi.
Potrivit primarului Ioan Turc, lucrările de pe șantier ar urma să fie încheiate până la finalul acestui an.