Blocul mov de pe strada Crinilor a stârnit numeroase reacții imediat ce au început lucrările de modernizare. “E o chestiune de gust!” a fost replica primarului Crețu referitor la culoarea, considerată de unii locatari ca fiind prea stridentă. Legile de urbansim NU sunt foarte clare, în consecință orașul s-a pricopsit cu un bloc mov în zona zero a orașului. Pe lângă acest aspect, oamenii au fost SFIDAȚI de administrația Crețu care a demarat proiectul fără să-i consulte și să-i informeze referitor la contribuția fiecăruia, modificări, prețuri, perioadă de lucru, recepție etc. În plus de asta s – au efectuat lucrări de mântuială în miez de iarnă și cu toate astea blocul NU poate fi recepționat.
MILIONARUL Sighiartău se ia la trântă cu sistemul Crețu. Primăria îl hărțuiește cu amenzi!
Ioan Sighiartău, patronul Filadelfia Group deține un apartament la etajul I al blocului respectiv și NU a permis accesul muncitorilor pe terasa proprietate personală. Fără acord pentru montarea schelelor, muncitorii și-au strâns jucăriile și au plecat iar o parte din bloc a rămas ca la început!
Omul de afaceri susține că a cumpărat apartamentul cu tot cu terasă și în consecință e stăpân:
“Eu sunt proprietar pe domeniul respectiv, am cumpărat apartamentul cu tot cu terasă. În anumite condiții le voi permite accesul, dacă vor reface acoperișul respectiv și dacă NU vor produce daune. Eu sunt proprietar și la mine în casă pot face ce vreau… În plus de asta NU mi s-a cerut acordul” susține Ioan Sighiartău.
Disciplina în Construcții, organism ce funcționează în cadrul Primăriei s-a sesizat și a făcut verificări în acest sens. Ioan Sighiartău a fost amendat pentru că NU deține autorizație de construcție pe terasa respectivă.
„Dacă e așa frumos, de ce NU și-a vopsit primarul Crețu casa mov, în miezul iernii ?”
“S-a lucrat în miezul iernii și pe alocuri tencuiala prezintă denivelări. NU toți locatarii au pervazurile puse la ferestre iar ușa de la scara blocului nu au schimbat-o deși au promis. Nimeni nu ne-a consultat… s-a lucrat pe timp de iarnă… noi avem poze și am depus o sesizare la primărie. Noi suntem proprietari și am fost sfidați, iar lucrarea NU e gata. Nu ni s-a arătat niciun proiect și nici până la această oră NU știm cât plătim, iar muncitorii s-au purtat mizerabil. Iar dacă e o chestiune de gust, atunci mă întreb de ce NU și-a vopsit primarul casa mov și de ce nu i-au tencuit-o în luna decembrie? Vă rog să nu pomeniți numele meu pentru că nu vreau să am probleme” a declarat unul din locatarii blocului mov, care dorește să rămână în anonimat.
Crețu are oameni INFILTRAȚI între locatari! PSD-iștii SPIONEAZĂ vecinii!
Primarul are infiltrați doi oameni care au susținut tacit proiectul. Printre locatarii care aveau rol de negociatori cu Primăria s-au aflat Nicoalae Zăpârțan (șeful de scară) – căruia însuși Crețu i-a oferit titlul de cetățean de onoare al Bistriței și Marius Pașca (administrator), fost consilier local al PSD.
Reporter: De ce nu este recepționată lucrarea?
Marius Pașca: La etajul unu este un locatar ce deține o terasă și NU a permis accesul constructorului… a fost Inspecția în Construcțiii, l-a amendat pentru construcția ilegală… în rest, mai trebuie ceva retușuri pe la geamuri…
Reporter : Locatarii susțin că NU i-a consultat nimeni în legătură cu proiectul și NU știu cât au de plată, chiar dacă ei sunt proprietari.
Marius Pașca: “Beneficiarul lucrării este Primăria Bistrița, care a proiectat și contractat lucrarea pentru execuție… să fi luat semnături de la 75 de apartamente în parte, trebuia destul timp, dar lucrarea este făcută iar nemulțumirile proprietarilor sunt legate de constructori că s-a folosit prea mult liftul, chestiuni de genul ăsta.
Reporter: Ei spun că s-a lucrat în miezul iernii și de aceea au depus o sesizare la Primăria Bistrița, cu poze care să ateste acest fapt…
Marius Pașca: Nu știam de sesizare, eu oricum după Paști intenționam să fac o ședință înaintea recepției preliminare ca să culeg informații referitor la nemulumirile lor. Abia după recepție vom vedea exact cât are de plătit fiecare apartament pentru lucrările efectuate.
Cu aliați de partea Primăriei, locatarii au fost sfidați la ei în casă. Ioan Sighiartău, cel care a avut curaj să se opună a fost amendat și ceilalți au fost reduși la tăcere de administratorul care avea vorbitor direct cu primarul. În preajma recepției finale, lucrările arată dezastruos: partea din spatele blocului este nefinalizată, lipsesc glafurile de la ferestre și există mari porțiuni nevopsite. Mai grav este faptul că locatarii blocului NU au fost consultați în această chestiune deși privea direct proprietatea lor. Niciun proprietar NU a semnat vreun document oficial în privința reabilitării și nimeni nu știe cât va plăti pentru modernizarea cu FORȚA a blocului, pe timp de iarnă.
Mare minune ar fi ca terasa sa-i apartina intr-adevar lui Sighiartau. Podul, terasele, si altele.. sunt bunuri comune ale tuturor co-proprietarilor unui imobil. Nu o spun doar eu ci si art. 649 si 650 din Noul Cod civil (si cred ca si in legislatia anterioara, dar nu am timp sa caut acum). Faptul ca accesul la terasa respectiva se face doar dintr-un singur apartament nu inseamna ca dreptul de proprietate asupra terasei apartine doar prorpietarului acelui apartament. Asa ca stimabilul Sighiartau ar trebui sa faca dovada a 2 lucruri – 1. ca terasa ii apartine exclusiv si 2. ca detine autorizatie de construire pentru acoperisul terasei. Parerea mea e ca Sighiartau e un nesimtit fiindca din cauza lui ceilalti vecini de deasupra sa nu isi vor putea renova niciodata fatada apartamentelor. Un avocat bun l-ar putea pune usor cu botul pe labe si sa-l oblige la despagubiri.
tare ce mai cine e smechier e smechier ,lualar in beciul Domnesc putin