FOTO: Secretar de stat de la Ministerul Agriculturii, la fabrica Lacto Sinelli de la Teaca și la Festivalul BioLavanda de la Delureni

Secretarul de stat Adrian Pintea de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a efectuat, zilele trecute, o vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud. Acesta a ajuns la o fabrică de lactate din comuna Teaca și a participat la cea de-a patra ediție a Festivalului BioLavanda.

În comuna Teaca, Adrian Pintea a vizitat fabrica Lacto Sinelli, fiind însoțit de reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud.

”Am vizitat fabrica de lactate LACTO SINELLI S.R.L., o companie cu capital privat românesc, situată în Teaca, Bistrița-Năsăud. Fabrica, construită cu fonduri SAPARD în 2008 și retehnologizată în 2017 prin AFIR, are o capacitate de producție de 70.000 litri de lapte pe zi. (…) Am avut ocazia să observăm fluxul de producție bine organizat și utilajele performante conforme cu standardele Uniunii Europene. Toate produsele sunt realizate din lapte de vacă colectat local din județele Bistrița-Năsăud și Mureș, asigurând calitatea și susținerea economiei locale. Fabrica produce o gamă variată de lactate: lapte bătut, iaurt, sana, cașcaval, cașcaval afumat, telemea și brânză fermentată. LACTO SINELLI S.R.L., sub conducerea domnului Drecșan Simion și cu o echipă de 160 de angajați, utilizează o centrală pe bază de paie pentru a reduce consumul de gaze, demonstrând angajamentul pentru sustenabilitate. Felicit întreaga echipă pentru munca lor dedicată și standardele înalte menținute în producția de lactate”, a transmis reprezentantul Ministerului Agriculturii.

Vizita secretarului de stat în Bistrița-Năsăud a continuat cu Festivalul Biolavanda de la Delureni, comuna Urmeniș.

“Am participat la a patra ediție a Festivalului BioLavanda, organizat în Delureni, județul Bistrița Năsăud, cu sprijinul Direcției Agricole Bistrița-Năsăud. BioLavanda, înființată în 2015, este un lider în agricultura ecologică, deținând cea mai mare suprafață de lavandă ecologică din țară, de 5,28 hectare. Compania oferă 25 de soiuri de lavandă și procesează lavanda local, de la plantă până la ulei esențial certificat ecologic. Echipa BioLavanda demonstrează profesionalism și dedicare, contribuind semnificativ la dezvoltarea culturilor alternative în România. Festivalul a subliniat succesul și inovația pe care BioLavanda le aduce în domeniul agriculturii”, a mai precizat secretarul de stat Adrian Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!