INTERVIU cu Andreea Ciurea – comandant companie la Brigada 81 Mecanizată! S-a îndrăgostit de ținuta militară în copilărie, când a văzut FANFARA din Parcul Municipal! La 30 de ani e OFIȚER și comandant peste 100 de BĂRBAȚI!

d1„La 10 ani ai Galei Femeia Europeană, femeile de nota 10 transmit un mesaj: Femeia europeană înseamnă să fii TU, perfect de imperfectă, un reper pentru noile generații Sărbătorim valorile europene, unitatea în diversitate, egalitatea de gen, femeia care reușește să aducă lucrurile împreună și să inspire – este mesajul lui Doris Moldovan, organizatorul acestui eveniment.

 

 

S-a îndrăgostit de ținuta militară în copilărie, când a văzut FANFARA din Parcul Municipal! A urmat Liceul Militar și a fost în 2 misiuni în Afghanistan. Acum e căpitan la 30 de ani și comandant de companie peste 100 de BĂRBAȚI! 

„Am decis să aleg cariera militară pentru că mi-a plăcut ținuta. Am ieșit într-o duminică în Parcul Mare din Bistrița, la foișor.. și cânta fanfara… și am rămas cu imaginea fanfarei și a ținutei miliatare care ulterior, pe parcursul anilor s-a sedimentat și când a venit momentul să aleg ce voi face mai departe după școala generală am ales să aplic pentru cursurile miltare din Câmpulung Molodvenesc, școală pentru care am fost declarată admisă. Asta se întâmpla acum 15 ani!” susține Andreea Ciurea în interviul acordat lui Doris Moldovan.

 

kk9

k8

k3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ciurea 10

k0

 

 

 

 

 

 

Andreea a avut două misiuni în Afghanistan! „NU plecăm pentru bani, plecăm pentru că suntem militari, pentru că ne-am asumat asta și pentru că suntem profesioniști și ne asumăm asta! Apreciez că trăiesc într-o țară liberă „

O misiune în anul 2013, după o perioadă de 6 luni de pregătire. Susține că i-a fost greu pentru că a fost vorba de o țară aflată în război, cu o altă cultură. Pericolul e la orice pas… A doua misiune a fost în 2015-2016, tot în Afghanistan, dar într-o altă zonă.

„Apreciez mai mult țara asta, apreciez mai mult familia, apreciez că trăiesc într-o țară liberă, unde pericolul NU e la orice pas… apreciez că totuși, copiii mei o să aibă o viață decentă… apreciez multe lucruri după cele două misiuni.” susține Andreea.

k2

k4

 

 

 

„Cel mai greu moment pe care l-am avut a fost PIERDEREA prietenului meu într-un accident!”

Andreea Ciurea a trecut printr-un moment dificil imediat ce a fost detașată la Bistrița. Iubitul Andreei a decedat într-un accident și acesta a fost un moment dificil. S-a concentrat pe cariera militară și a reușit să treacă peste această experiență, care a marcat-o dar a întărit-o în același timp.

„Nu știam cum e să pierzi pe cineva într-o clipă… NU percepeam! Atunci a fost dificil!” spune Andreea cu emoții în voce, amintinu-și despre acele clipe tragice. (min 16).

 

Vrea să ajungă printre cei MARI, la Statul Major General!

Andreea Ciurea susține că are de gând să se perfecționeze încontinuu și să ajungă să lucreze în cadrul Statului Major General, considerat a fi dintotdeauna organismul superior de concepţie şi comandă al Armatei Române. Despre modele, susține că părinții ei îi sunt un model și că de-a lungul carierei NU a avut întotdeauna modele feminine. Consideră că nu a întâlnit niciun bărbat misogin și nu crede că există cu-adevărat un bărbat misogin!

 

a2

a1

 

 

 

 

 

 

 

k0 - CopyLt. Andreea Ciurea – „În cazul meu, opţiunea pentru cariera militară nu a fost o tradiţie de familie, ci o pornire născută din dragostea pentru valorile naţionale ale unei ţări batjocorite de-a lungul timpului, dar şi dintr-o dorinţă de a face altceva“, explică Andreea. Aşa că a ales viaţa în Armata Română, renunţând, de la o vârstă relativ fragedă, la căldura şi protecţia familiei şi a absolvit pe rând, Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare“ din Câmpulung Moldovenesc, apoi Academia Forţelor Terestre din Sibiu, o şcoală militară de elită care, spune ea, a contribuit esenţial la formarea ofiţerului Andreea Ciurea de azi; la scurtă vreme a optat pentru o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, alături de Batalionul 32 „Scorpionii Galbeni“ din Timişoara. Zâmbeşte niţel amintindu-şi uimirea celorlalţi la vederea fetei timide, cu păr negru-negru, pornită din Bistriţa-Bârgăului, tocmai de cealaltă parte a lumii, la Zabul, în Afganistan. explica Andreea pentru revista Avantaje.

 

 

Originară din Bistrița Bârgăului, Andreea Ciurea deocamdată NU este căsătorită iar în viața de zi cu zi susține că e o femeie normală. Despre conceptul de femeie europeană, Andreea crede că „E un concept MARE. Consider că ar trebui să adunăm secole întregi de istorie ca să putem defini ceea ce înseamnă astăzi femeia europeană. Până la urmă de la noi a început civilizația europeană, din Europa. Pentru a fi femeie europeană, sau o femeie de succes sau femeie – ofițer… consider că trebuie să ai un psihic extraordinar și caracter. Celelalte le poți dobândi prin muncă. O femeie europeană trebuie să fie un model în societate, ancorată în realitate, cu grijă față de ceilalți, să reușească să fie o profesionistă și totodată…. de ce să neglijăm partea de familie… să fie o mamă extraordinară” (min 24).

 

 

Gala “Femeia Europeană” va avea loc în 9 mai, la Sala Polivalentă de la ora 17.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. După cum anunța Doris Moldovan, cea de-a X-a ediție este și ultima pe care o va organiza deoarce liberala vrea să se axeze pe alte proiecte.

 

Citiți și: 

 

d2-Copy1-782x400

FOTO: Cine sunt cele 11 femei pe care le premiază Doris anul acesta… la ultima ediție a Galei “Femeia Europeană!” Holograf va cânta la Polivalentă!

error: Content is protected !!