Lucrările la corpul A al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița ar urma să fie finalizate în luna decembrie a acestui an sau cel mai târziu în luna ianuarie a anului viitor, afirmă noul primar al municipiului, Gabriel Lazany.
Prezent într-o emisiune la AS-TV, Gabriel Lazany a vorbit despre situația de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”.
”În momentul de față, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” se află încă, după mai bine de 4 ani de când au demarat lucrările, în reabilitare. M-am implicat, în calitate de primar al municipiului Bistrița, încă din prima zi a mandatului meu, în tot ceea ce înseamnă finalizarea lucrărilor la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”. Am găsit o situație cam neplăcută, în sensul că erau blocate lucrările. Am convocat o ședință tehnică de urgență, la care au participat constructorul și colegii mei din Direcția Tehnică și le-am spus că ne așezăm la masă ca să rezolvăm toate problemele și nu pleacă nimeni până când nu le rezolvăm. Iată că după o primă ședință tehnică, am reușit să deblocăm situația și să facem lucrurile să meargă din nou, ceea ce fosta administrație nu a reușit în ultimele luni”, a spus Gabriel Lazany, la AS-TV.
Întrebat din ce cauză au fost blocate lucrările, primarul Gabriel Lazany a răspuns: ”Cea mai mare problemă a fost în Primăria Bistrița, pe partea de comunicare. Atunci eu am intervenit, am intermediat în mod direct comunicarea între executant și staff-ul tehnic din Primărie, am luat-o pe nume propriu și am reușit să deblochez lucrările. În momentul de față putem spune că lucrările se vor apropia de finalizare și probabil vor fi finalizate în luna decembrie a anului curent sau cel târziu în prima lună a anului 2025, urmând a se lucra intens la curtea Colegiului și la tot ce înseamnă spațiu exterior, astfel încât, în cel mai scurt timp, elevii să poată beneficia de facilitățile acestui liceu”.
Lucrările de consolidare și reabilitare a corpului A de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița au început în luna octombrie a anului 2020. Potrivit proiectului, la final, după ce va fi gata corpul A, toate cele 28 de săli de clasă și sălile de informatică vor beneficia de dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, toate spațiile vor fi dotate cu mobilier modern. Alocarea inițială pentru acest proiect a fost de circa 38 de milioane de lei, fiind asigurată de Compania Națională de Investiții. În urma suplimentărilor de fonduri, valoarea totală a lucrărilor a ajuns la circa 70 de milioane de lei.