Primarul Gabriel Lazany: Trebuie să începem, în mod accelerat, cadastrarea municipiului Bistrița

Municipiul Bistrița are sute de străzi neasfaltate, mare parte dintre acestea neavând clarificată situația cadastrală, spune primarul Gabriel Lazany. Acesta afirmă că administrația locală trebuie să înceapă, în mod accelerat, procesul de cadastrare a orașului.

Cu o lună înainte de preluarea mandatului, am solicitat Direcției Patrimoniu ca, în data de 23 octombrie, în prima zi de muncă după depunerea jurământului, să am o situație foarte clară a ceea ce înseamnă străzi neasfaltate în municipiul Bistrița. Situația este că avem sute de străzi neasfaltate, mare parte dintre ele fără situație cadastrală clară, fără denumire. Trebuie să începem, în mod accelerat, cadastrarea municipiului Bistrița. Am avut o discuție cu cei de la Patrimoniu și au început să se miște. Zilele trecute, de exemplu, am semnat documentația pentru intabularea pietonalului Liviu Rebreanu. Nici măcar ăla nu era intabulat. în condițiile în care se dorea depunerea unui proiect de reabilitare a centrului istoric al orașului”, a spus Gabriel Lazany într-o conferință de presă.

În ceea ce privește situația străzilor neasfaltate, noul primar al Bistriței spune că a analizat situația lor și a luat o decizie care vizează străzile care au situația cadastrală deja clarificată.

Vom avea o abordare diferită asupra ceea ce înseamnă asfaltarea străzilor. Se vor face niște prioritizări foarte clare, în funcție de situația cadastrală și de numărul de rezidenți ai fiecărei străzi. De asemenea, am luat în considerare o primă etapă de tragere a unui covor asfaltic pe absolut toate străzile de pământ, ca o primă măsură, urmând ca ulterior să venim cu lucrările de reabilitare și modernizare a lor“, a adăugat Gabriel Lazany.

Potrivit primarului, pentru a scurta timpul de intervenție, lucrările nu vor fi efectuate de pe capitolul ”Investiții”, care prevede obligativitatea întocmirii unor studii de fezabilitate și a unor proiecte tehnice, ci vor fi efectuate pe capitolul ”Reparații curente”.

”Dacă lucrările se fac pe ”Reparații curente”, e ca și cum ai turna piatră, doar că în loc de piatră se folosește asfalt. În momentul în care se fac lucrări de investiții pe o anumită stradă și te duci în utilități, iluminat, apă, canal, în rigole, atunci ai nevoie de proiect tehnic și de autorizație de construire. În mod normal, la asta trebuie să se ajungă pentru ca toate străzile să fie modernizate și cetățenii să aibă toate utilitățile necesare”, a mai explicat Gabriel Lazany.

One comment

  1. Mă bucur , că în acest moment avem un primar cu dorința de a asfalta și moderniza TOATE STRĂZILE cu probleme. Până acum au fost modernizate și asfaltate cu preferință străzile unde locuiesc cei cu funcții administrative și politice.
    Va mulțumim și așteptăm să fiți acel gospodar de care avem nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!