Cine n-are JURIȘTI, își cumpără! Consiliul Județean caută avocați de meserie pentru un caz de MILIOANE de euro! Vezi cel mai greu dosar de patrimoniu din istoria Radu Moldovan!

 

Radu Moldovan are o armată de juriști, dar dă dosarul pe mâna altora

Procesul se află pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud și dă fiori juriștilor implicați în nr. dosar 123/112/2014. Tocmai de aceea, Moldovan vrea să externalizeze acest caz și caută meseriași în domeniu.
Deși Consiliul Județean are 5 consilieri juridici, se pare că acest caz îi depășește din punct de vedere profesional. Tocmai de aceea, staff-ul din CJ a studiat cadrul legal și a decis externalizarea acestui dosar cu greutate. Astfel, au dat girul pentru un proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în ședință ordinară, privind achiziționarea de servicii juridice de asistență și reprezentare a președintelui Cj în dosarul de retrocedare.  Iată juriștii cu GREUTATE ai Consiliului Județean:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFost subprefect și secretar de municipiu, Mica Oprea a fost cooptată în echipa lui Radu Moldovan și conduce Direcția Administrație Locală.

 

 

 

bors11Crina Borș a venit prin transfer de la Agenția de Protecție a Mediului și a promovat rapid ca șefă a Serviciului Juridic.

 

 

 

 

???????????????????????????????Iosif Redl – secretarul județului este un alt specialist în domeniul juridic, care a jonglat în litera legii în funcție de circumstanțe.

 

 

 

Cu toate că au juriști plătiți regește, Consiliul Județean NU este în stare să reprezinte în instanță un caz așa de complex, motiv pentru care va căuta profesioniști în domeniu din afara instituției.

Cine sunt grănicerii din Năsăud?

Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene este o entitate ce a luat ființă după Revoluție, autointitulați urmași ai grănicerilor care administrau bunuri oferite-cadou de Maria Thereza în vremea imperiului Austro – Ungar. În anul 1948, in urma unui decret intregul patrimoniu a fost confiscat de comunisti si atribuit Statului Roman. Asociația nou-creată în era democrației dorește recuperarea tuturor bunurilor din județele Bistrița Năsăud și Suceava care le – au aparținut în trecut.

Uniunea are în componență reprezentanți ai localităților: Năsăud, Rebrişoara, Rebra, Parva, Nepos, Feldru, Ilva Mică, Leşu, Ilva Mare, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Rodna, Maieru, Sângeorz-Băi, Salva, Coşbuc, Bichigiu, Telciu, Romuli, Mititei, Mocod, Zagra, Poienile Zăgrii, Suplai, Găureni, Runcul Salvei, Rusu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului, Susenii Bârgăului, Prundul Bârgăului, Bistriţa Bârgăului, Tiha Bârgăului, Mureşenii Bârgăului, Monor, Gledin, Şieuţ, Sântioana Şieu, Mărişelu, Budacul de Sus, Ragla, Morăreni, Ruşii Munţi, Şanţ.

Conform statutului, U.C.G.N. este o ASOCIAŢIE UMANITARĂ apolitică şi nonguvernamentală, constituită exclusiv pentru ajutorarea elevilor şi studenţilor săraci, sub formă de burse. Practic, ei vor să administreze clădiri, păduri, pășuni iar banii obținuți să fie folosiți pentru școlarizarea unor tineri.

Ce vor băieții deștepți: restituirea în natură sau echivalent bănesc a imobilelor și a terenului aferent imobilelor de pe Independenței.

 

g02Clădirea 1 – 85 de încăperi, suprafață 1.095 de metri pătrați, fosta secție de Oftalmologie, ORL și recuperare

 

 

 

 

g12Clădire 2 – 36 de încăperi unde a funcționat Secția de Psihiatrie 300 de metri pătrați

 

 

 

 

g04Clădire 3 – 36 de încăperi (fosta oncologie) 274 metri pătrați

 

 

 

 

g1Clădire 4 – 10 încăperi cu o suprafață totală de 120 mp, unde funcționează Asociația Micul Prinț.

 

 

 

U.C.G.N a înaintat o adresă Consiliului Județean, prin care solicitau restituirea în natură a imobilelor de pe Independenței. Radu Moldovan a REFUZAT să-I pună în posesie și a dat o dispoziție în acest sens nr. 305/18.12.2013, iar imediat, grănicerii au deschis proces. Dosarul cu numărul 123/112/2014 se află pe rolul Tribunalului BN. În ultima încheiere, Tribunalul a dispus efectuarea unor expertize în construcții și măsurători topografice în vederea identificării exacte a imobilelor, precum și istoricul lor.

Asociația „Micul Prinț”, prinsă între plăcile tectonice ale PSD

În acest proces sunt prinși și inițiatorii uni proiect de integrare a copiilor cu autism. Asociația Micul Prinț a investit aproximativ 350.000 de lei într-un corp de clădire pus la dispoziție de Consiliul Județean prin HCJ nr. 50/15.04.2009, dar reprezentanții Uniunii contestă orice document și cer bani sau restituirea în natură a TUTUROR imobilelor ce au aparținut foștilor grăniceri.

Juristul uniunii e consilier PSD la masa lui Radu Moldovan. Președintele Uniunii e PSD-ist cu vechime, alți primari PSD reprezintă interesele grănicerilor…. și tot așa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMihai Mureșan e consilier județean și unul din reprezentanții de frunte ai Uniunii Comunelor Grănicerești. În cazul votului din ședința ordinară, Mureșan are de ales între statutul de jurist al Uniunii și „yes man” al PSD.

Noul președinte al Uniunii e Gheorghe Onul, un PSD-ist cu vechime, primar al comunei Salva. De altfel, o serie de alți primari sunt membrii ai Uniunii nonguvernamentale, creată vezi-Doamne cu scop nobil, primari care îmbină politicul în funcție de interese și râvnesc averi de milioane de euro, în calitate de urmași ai grănicerilor.

One comment

  1. Rotaru Tamara Elena

    Asa cum evidentiaza Cartile Funciare donatia facuta de imparateasa Maria Terezia celor 44 comune POLITICE graniceresti din fostul district al Nasaudului ,componente ale Regimentului II Ramanesc de Granita infiintat in anul 1973, consta in PADURILE GRANICERESTI, scopul donatiei fiind acela de a fi administrate si exploatate in comun si in indiviziune,de catre familiile granicerilor, drept recompensa pentru serviciile aduse de graniceri in campaniile militare purtate de Austro- Ungaria. Bunurile deduse judecatii din Dosarul nr.123/112/2014. sunt bunuri imobile dobindite ulterior donatiei,de catre graniceri prin munca lor si care au fost preluate de STATUL comunist ,in mod abuziv, la 11.06.1948 potrivit L nr. 119 care la art. 1 prevedea :” Se nationalizeaza toate bogatiile subsolului care nu se gaseau in proprietatea Statului la data intrarii in vigoare a Constitutiei RPR ,precum si intreprinderile individuale,societatile de orice fel si asociatiile particulare …” Asadar bunurile imobile deduse judecatii din Dosar nr.123/112/2014 foste proprietati graniceresti au fost luate de Statul comunist,prin efectul legilor in vigoare la acea data,char daca preluarea efectiva s-a realizat ulterior ,in decurs de zece ani. Aceasta situatie este de necontestat ,rezultind din Dec.Sf.Pop.Cluj nr. 14/17.02.1958 care prevedea :” Pe data prezentei decizii trec in administrarea si folosinta unitatilor aratate mai jos bunurile fostei Asociatii pentru administrarea bunurilor graniceresti Nasaudene…(alin.1)… potrivit inventarelor intocmite incepind cu data de 11.06.1948( alin.2) ,precum, si din cap. IV ” Se mentin in vigoare toate deciziile de predare si atribuire a bunurilor fostei Asociatii pentru administrarea bunurilor graniceresti Nasaudene,date de Comitetul Executiv al Sfatului popular al regiunii Cluj,cu efect de la data emiterii lor”. Asa fiind dreptul de proprietate este evident ,ca si dreptul la retrocedare si restituire in natura. Important este faptul ca tot „comunistii” degizati in straiele” democartiei” tin cu orice pret sa nu ajunga la fostii proprietari,tocmai pentru ca au o valoare inestimabila, char daca Statul nu a avut nici o contributie la dobindirea lor. Nu este relevant faptul ca unele autoritati locale isi agnajeaja avocat,avind acest drept, esential este ca instantele judecatoresti sa dovedeasca obiectivitate si nepartinire.

error: Content is protected !!