Vrem soluții, NU discuții! Primarul se scuză și explică de ce NU poate asfalta zonele cu VILE! Aproape 200 de străzi de pământ sunt în Bistrița și cică numai 26 dintre ele au dimensiuni corespunzătoare!

Străzile din municipiu și starea acestora, fie că sunt de pământ sau chiar asfaltate sunt în continuare o problemă care preocupă atât administația locală, cât și cetățenii în mod special.

Bistrițenii se plâng că străzile asfaltate arată ca după război sau că, pe unele dintre ele, stratul de asfalt lipsește cu desăvârșire. La nivelul Primăriei Bistrița se cunosc aceste doleanțe ale cetățenilor, motiv pentru care, într-o emisiune televizată, primarul Ovidiu Teodor Crețu a prezentat o situație concretă a străzilor din oraș.

z11

p18

 

 

 

 

 

 

”În nomenclatorul străzilor din Bistrița sunt 437 de străzi, din care 8 străzi nu există fizic, printre care Târgului sau Malului. Rezultă un total de 429 străzi. La începutul anului, erau asfaltate 230 dintre acestea. Din ele, 30 s-au realizat în anii mandatului meu. În aceste condiții, ar rezulta 199 de străzi de pământ, din care 87 sunt străzi private care nu intră în competența și responsabilitatea noastră. Sunt destul de multe, sigur că unele dintre ele o să ni le dea cadou cei care le au în proprietate, dar și ele vor intra apoi în procedurile de modernizare. Până una-alta, discutăm de 112 străzi de pământ care sunt ale noastre, adică pe domeniul public” a precizat primarul.

Din cele 112, 86 de străzi nu au dimensiunile corespunzătoare și aici e cea mai mare problemă, pentru că autoritățile sunt nevoite să rezolve problema proprietății astfel încât străzile să ajungă la dimensiunea care trebuie, pentru a putea fi introduse în proiecte de modernizare. ”O stradă trebuie să fie clasificată, în funcție de importanța ei, dar să aibă cel puțin categoria a treia, adică să aibă cel puțin două benzi de cel puțin 3 metri, trotuare și mai nou străzile trebuie să permită și realizarea unor piste de biciclete pentru că viitorul mobilității urbane și în Bistrița aparține în foarte bună măsură și bicicletei” a adăugat Crețu.

Astfel, dacă scădem cele 86 de străzi care nu au dimensiunea corespunzătoare rezultă doar 26 de străzi care au dimensiunile în parametri. ”Aceste 26 de străzi au intrat în vizor, în proceduri,  și pot să vă spun că 12 dintre ele sunt contractate pentru asfaltare cu finalizare în anul 2017. S-ar putea ca unele să nu fie gata în 2017, un exemplu este și strada Falezei, care va pune în circulație și Podul Berăriei. De asemenea, Drumul Dumitrei Vechi este finalizat și recepționat, strada Tudor Jarda la fel este finalizată și recepționată, Valea Sigmirului în lucru și se va finaliza în acest an, de asemenea strada Cocorului, strada Huniazilor care e finalizată, strada Bastionului finalizată, strada Grigore Pletosu finalizată. Mai avem un grup de străzi, Busuiocului, Bujorului, Lavandei și Macului pentru anul acesta. Astfel, 9 dintre cele 12 vor fi finalizate până la sfârșitul anului” a completat edilul.

Alte opt străzi sunt contractate cu începerea execuției în 2017. ”Însă acest lucru se va întâmpla doar dacă firmele contractante sunt capabile ca până la începutul lunii decembrie să pună măcar un stratul de piatră, pentru ca oamenii să poată circula în timpul iernii. Dacă nu, lucrările încep în martie anul viitor. Este vorba de străzile Armoniei, Remus Cristian Bucur, Grigore Moisil, pe care există probleme de proprietate, Secundară Ghinda, Simfoniei, Labirintului, Poieni, Răsăritului” a precizat Ovidiu Crețu.

Așadar, conform administrației locale, 17 străzi din cele 26 au un final apropiat, adică vor fi gata anul viitor.

Pe lângă acestea, mai există și străzi propuse pentru contractare în 2017 cu începerea execuției în 2018. ”Procedurile sunt foarte lungi. Cam trei ani sunt necesari de la momentul zero până la finalizare. Străzile respective sunt Dinu Lipatti, Gheorghe Dima, Valea Căstăilor, Vasile Lucaciu, Orizontului, Viile cu Pomi, Secundară 7 Sigmir, Pajiștei, Arțarilor și Colibiței, arteră care va lega strada Busuiocului de Drumul Cetății, Tărpiului cu trei benzi” a încheiat primarul.

Citiți și: 

ccretzu

Radu Moldovan și-a arătat MUȘCHII: PSD-iștii din sală au votat la comandă o propunere fictivă de accesare a unui împrumut pentru modernizarea străzilor din municipiu, la pachet cu bani din bancă pentru Aqualand! Ovidiu Crețu s-a ofticat și i-a tras-o în DIRECT: “Așa a făcut Vasile Moldovan în anul în care a pierdut alegerile!”

2 comments

  1. Dupa matematica lui Crețu ar trebui sa inventam alte strazi ca sa aiba ce asfalta.

  2. Balan Marius -ecologist

    Ce had se uita colegii lui Cretu la el. Exact cum se uita Ponta la Drac- nea.

error: Content is protected !!