Chiar e bătaie de batjocură! Vezi devizul general la lucrările de la pârtia de schi: 110.000 de euro pe o HALĂ, 55.000 de euro pe WC -uri publice, proiectare: 5.000 de euro, asistență tehnică: 2.500 de euro, 1.200 de euro studii! 10.000 de euro pe diverse și neprevăzute!

Primăria Bistrița continuă investițiile la pârtia de schi și a pregătit o nouă investiție: realizarea de toalete publice și a unui șopron. Chiar dacă pârtia NU a fost deschisă publicului-larg nici măcar o zi, în 2017 s-au plătit 25.000 de euro pe întreținere. În sezonul trecut, firma EuroAlpin a încasat 25.000 de euro pentru nimic, deoarece pârtia NU a funcționat nici măcar o zi! Compania care a prins contractul pe întreținere a fost înființată special în acest sens și este deținută de Dumitru Tănase, un prieten al primarului Crețu). Tunurile au produs zăpadă doar câteva zile, zăpadă care NU s-a fixat deoarece suprafața pârtiei NU este înierbată. Temperaturile NU au fost scăzute și zăpada s-a împrăștiat rapid.

În mod ciudat, au fost perioade când nocturna a funcționat ZIUA!

 

 

 

 

 

 

 

“Construcție pentru adăpostire utilaje aferente pârtiei de schi și construcție cu destinație de grupuri sanitare – Complex sportiv polivalent Unirea” este un contract estimat la 240.000 de euro. Aceste valori au fost prinse în studiul de fezabilitate aprobat în ședința de ieri de consilierii locali.

 

 

 

 

 

 

Lucrări de 240.000 de euro, justificate printr-un studiu de fezabilitate! O firmă de apartament înființată acum 3 luni a făcut calculele!  

CABINET DE PROIECTARE & ASISTENTA IN CONSTRUCTII SRL-D a realizat documentațiile. Firma are sediul pe Bulevardul Independenței, a fost înființată în iulie 2017 și are doi asociați: Daniel Moldovan și Alin Oltean . Studiul de fezabilitate estimat la 13.000 de lei a fost aribuit- direct acestei firme cu 3 luni vechime, după ce licitația a fost anulată în două rânduri.

Terenul pe care urmează să fie amplasată construcţia de adăpostire utilaje și grupul de toalete se află în incinta Complexului sportiv polivalent Unirea. Accesul la platforma construcţiei de adăpostire utilaje precum și la grupul de toalete se face din parcarea amenajată la baza pârtiei, pe un drum amenajat.

 

 

 

 

 

 

Valori estimate, conform studiului de fezabilitate! Toalete de 54.000 de euro…. adică 1.000 de euro pe metru pătrat, cam cât costă o casă de LUX!

54.000 de euro costă clădirea unde vor fi realizate grupurile sanitare ale acestei investiții: suprafață: 78 mp suprf. totală și 54 de mp. suprf.utilă. Imobilul va fi realizat din BCA, va avea un hol de intrare către WC-urile publice. Construcția va fi pe regim parter, cu 3 încăperi (toalete publice femei și bărbați și o cameră tehnică). Se plachează cu gresie-faianță, pereții izolați și finisați cu glet. La 54 de metri pătrați utili reiese un calcul de 1.000 de euro /mp… preț similar cu cel al locuințelor de LUX din centrul orașului

Cabinele vor fi realizate din pereți PVC :

grup sanitar femei, compus dintr-un ansamblu de 4 cabine, cu pereți intermediari și uși, plus

grup sanitar bărbați:  compus dintr-un ansamblu de 4 cabine, cu pereți intermediari și uși. Realizarea cabinelor  este estimată la 5.000 de euro.  ( toate cabinele bărbați și femei, cu tot cu montaj). Se mai adaugă instalația electrică, centrala termică, instalația sanitară și amenajările exterioare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 110.000 de euro pe o hală din panouri tip sandwich!

 

Construcția pentru adăpostirea echipamentelor: ratract, snow-mobil etc. are aproximativ 300 mp. Este o hală din panouri tip sandwich, dotată cu instalație de încălzire cu suflante cu aer cald, electrice.

Alte cheltuieli:

  • 31.000 de euro pentru amenajarea terenului existent.
  • 5.000 de euro proiectare
  • 3.500 de euro pentru diferite taxe și comisioane: autorizația de construcție, avize etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date din Studiul de fezabilitate:

  • tâmplărie PVC: 3.500 de euro.
  • În documentație sunt prinse și ofertele pentru sistemul de încălzire: aeroterme (280 de euro bucata), centrale electrice (2.300 de lei), vas de expansiune (300 de lei), calorifere electrice (250 de lei bucata), boiler solar (2.400 de lei bucata), boilere electrice (1.500 de lei bucata). COST TOTAL – 6.000 de euro.

 

Amenajări exterioare:

Rigolă betonată de 4 m lungime: 3.200 de lei!

Amenajare drum de acces: 15.000 de lei

Zid de sprijin: 27.000 de lei!

10.000 de euro – cheltuieli diverse și neprevăzute!

Cu toate că investiția are un buget enorm, studiul de fezabilitate a prins și cheltuieli diverse și neprevăzute la această investiție. 10.000 de euro vor fi cheltuiți dacă pe parcursul lucrărilor sunt descoperite altfel de lucrări.

Total: 240.000 de euro
Construcii montaj: 200.000 de euro.

Alte cheltuieli: terasamente, comisioane, dirigenție șantier, diverse și neprevăzute: 40.000 de euro.

Toate aceste valori ale studiului de fezabilitate sunt doar estimative și în conformitate cu standardele de cost impuse. În urma unei licitații, toate aceste valori ar putea scădea, dar de obicei studiile de fezabilitate sunt luate ca reper de firmele care intenționează să câștige contractele publice!

 

VEZI Studiul de FEZABILITATE

Deviz general si evaluare financiara

Parte desenata

2 comments

  1. Adrian Florin Chereji

    Nu fiti exigenti cu ei. Schiorilor trebuie sa li se asigure toate conditiile de confort. Dupa o coborare spectaculoasa nu-i poti trimite la o buda ordinara. Probabil ca wc-urile sunt dotate cu stergatoare de …., unii de frica or mai face pe ei si trebuie sa aiba conditii decente sa se curete.
    Facem haz de necaz dar situatia este foarte trista, pe banii nostri!

  2. Pai foarte bine ca incepe cu aceste lucrari la timp! Extraordinar!

error: Content is protected !!