S.O.S Urbanismul Bistriței! Pe strada Toamnei, fix între case, se construiește un bloc de 2 etaje!

Un investitor imobiliar intenționează să ridice un bloc de 2 etaje pe strada Toamnei. Momentan, pe acel teren se află o casă în stare avansată de degradare. Ca locație ar fi vorba de o parcelă de pe strada Toamnei nr.2, situată în vecinătatea Centrului de Educație Incluzivă nr.2, cam la 80 de metri de intersecția cu strada Alexandru Odobescu!

BLOC de 2 etaje cu 10 APARTAMENTE, fix între CASE!

Proiectul prevede construirea unei locuințe colective în regim de înălțime D+P+2E, având suprafaţa totală a amplasamentului – 516 m2;

– clădirile vor avea 10 apartamente cu suprafața construită – 251,20 m2;

– locuri parcare subterane ( 8 locuri) – 100,50 m2;

– alei pietonale – 50,22 m2

– rampă auto acces demisol parcări  – 56,08 m2;

– spații verzi – 152,50  m2;

– platformă betonată gospodărească – 6 m2;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcela are o deschidere la stradă de aproximativ 20 metri și o lățime de aproximativ 25 de metri. Total suprafață:  5 ari de teren! Imobilul propus a fii construit va avea demisol, parter și 2 etaje! Strada Toamnei este o stradă de case, iar dacă proiectul va fi aprobat, ar fi primul bloc ce apare în peisajul urban al zonei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonele de CASE sunt mutilate de BLOCURI! Primăria Bistrița eliberează autorizații pe bandă rulantă și NU oprește fenomenul !

 

Reprezentanții Bistriței Civice au tras un semnal de alarmă privind modul HAOTIC în care se construiește în Bistrița. De asemenea, Partidul Verde s-a arătat nemulțumit de felul în care urbaniștii Primăriei Bistrița autorizează construcțiile de blocuri în zonele de case. Pe strada Șt. O Iosif, firma Consult Imobil a ridicat un bloc cu 4 etaje. În plus de asta, mai există un proiect de construcție a unui BLOC pe o parcelă momentan goală, aflată pe Șt.O Iosif colț cu Blv. Independenței.

Investitorii imobiliari reușesc să ridice clădiri de mari-dimensiuni pe parcele relativ mici de 4-5 ari situate în zone aglomerate. Construcția de locuințe-colective ar trebui restricționată, deoarece blocurile NU se încadrează în peisaj și modifică vizual aspectul unor zone unde preponderent sunt ridicate case.

Regulamentele de Urbanism sunt restrictive în ce privește înălțimea, modul în care sunt afectate vecinătățile, procentul de ocupare a terenului, locurile de parcare,  etc dar cu toate astea, investitorii construiesc fără probleme!

 

 

 

 

 

 

 

Pentru proiectul „Construire clădire locuințe colective în regim de înălțime maxim D+P+2E”, propus a fi amplasat în municipiul Bistrița, str. Toamnei, nr. 2, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a solicitat aviz de mediu, iar publicul interesat poate solicita clarificări la sediul instituției. Gavrilaș Traian este titularul acestei investiții.

 

 

 

 

 

 

 

 

În funcție de sugestiile primite, Agenția de Protecție a Mediului va decide în ce condiții va elibera aviz de mediu, după care urmează solicitarea autorizației de construcție din partea Primăriei Bistrița. Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la sediul APM Bistriţa-Năsăud la proiectul  deciziei de încadrare până la data de:  23.11.2017.

Ce pot face vecinii nemulțumiți de acest BLOC dintre case! 

Orice persoană care face parte din publicul interesat şi care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente pentru a ataca, din punct de vedere procedural sau substanţial, actele, deciziile sau omisiunile Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, care fac obiectul participării publicului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului,

Actele sau omisiunile Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, care fac obiectul participării publicului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, se atacă odata cu decizia etapei de încadrare. Se pot adresa instanţei de contencios administrativ competente şi organizaţiile neguvernamentale care promovează protecţia mediului şi îndeplinesc condițiile cerute de legislația în vigoare, considerându-se că acestea sunt vătămate într-un drept al lor sau într-un interes legitim.

6 comments

  1. Daca ar respecta conditiile din PUG ar mai fi ceva dar nu respecta nimic. Priviti poza de pe st o iosif, parca pica constructia in trotuar, sper sa nu primeasca nota de constatare. Dar oricum nunse mai poate face nimic. Vorba antevorbitorului , cred ca le este frica la unii urbanisti sa ia atitudine pentru ca nu sunt curati.Pacat de orasul asta ca, a incaput pe mana unor..
    …… adagati dumneavoastra.

  2. Pai pe St.O.Iosif blocul ala nu respecta nimic pot,locuri parcare, spatii verzi unde sunt? Acelas investitor Consult imobil care a construit si pe Crinilor. Rusine sa va fie ca mutilati orasul asta numai pentru imbogatire. Ce fac urbanisti? SAU SUNT CU MUSCA PE CACIULA SI NU POT FACE NIMIC. SAU II AMENINTA PATRONUL DE LA CONSULT CA I DA IN VILEAG? NU VA ESTE RUSINE LA SALARIUL PE CARE IL LUATI VA BATETI JOC DE ORAS? CE ARHITECTI SUNTETI VOI, PENTRU CE LUATI SALARIU? .HOOOOOO

  3. Oare de ce se permite unor afaceristi sa faca blocuri unde au chef si unui amarat i se interzice sa isi faca un cotet?

  4. Va rog sa urmariti subiectul. Cu siguranță cineva o sa primeasca un apartament cadou daca semneaza autorizatia.

  5. Si din pacate mai urmeaza si alte blocuri intre case, presiunile sunt mari. Se pare ca proiectant este arh Popescu Andrei, care face toate proiectele de blocuri unde niciun alt proiectant nu se baga. Oare are trecere pentru ca a lucrat la primarie sau au trecere investitorii? Cred ca si una si alta.Este un haos general si o bataie de joc.

  6. Balan Marius - contribuabil

    HOOOOO ….HURBANISMUL bistritean !!! HOOOOO !!!

error: Content is protected !!