Au apărut primele probleme în zona străzii Faleză, arteră de circulație de aproximativ 800 de metri, care face legătura între strada Libertății, prin Podul Berăriei și strada Zăvoaie.
În zonă se efectuează noi lucrări, întrucât, reprezentanții Primăriei Bistrița nu au fost mulțumiți de stratul de uzură turnat pe această stradă, astfel că, la ora actuală constructorul este nevoit să remedieze problema.
”Se fac lucrări din nou la strada Faleză, pentru că în primăvară am constatat că asfaltul care s-a turnat pentru stratul de uzură nu a fost corespunzător pe anumite porțiuni și dacă o să treceți pe acolo o să vedeți că este frezat și va fi în lucru. Lucrarea încă nu a fost recepționată. Deci nu s-a realizat recepția la terminarea lucrărilor pe strada respectivă” a spus primarul Ovidiu Crețu.
Reamintim că amenajarea străzii Faleză a costat 2,8 milioane de lei (circa 600.000 de euro), lucrările fiind executate de compania CML. Amenajarea străzii a cuprins atât lucrări de infrastructură rutieră, cât și lucrări pentru reţeaua de canalizare pluvială și canalizare menajeră și lucrări pentru reţeaua de iluminat public.
Primarul Ovidiu Crețu anunța la începutul lunii martie, că deși Podul Berăriei și strada Faleză au fost deschise circulației la începutul acestui an, Primăria Bistrița nu se grăbește să le recepționeze pentru că ar exista posibilitatea recuperării sumelor cheltuite cu aceste obiective. ”Nu facem recepția la Podul Berăriei pentru că e o poveste mai lungă. România nu a reușit să atragă în 2017 și se prevede că nici în 2018 finanțarea acordată de Uniunea Europeană. Sunt în pericol să se retragă 800 de milioane de euro. S-a luat o măsură la nivel național să se deschidă o axă 13 cu proiecte care sunt începute, sunt nefinalizate, dar care respectă ghidul solicitantului. Astfel, Podul Berăriei, strada Faleză, strada Valea Sigmirului pot să fie decontate, înscrise pe axa asta suplimentară și decontate și atunci nu avem interesul să finalizăm lucrările acolo, până când nu depunem cererea de finanțare. Ca să o depunem cu un contract deschis și nu cu unul închis” a declarat la acea vreme Ovidiu Crețu.