Gata cu cozile interminabile de la Policlinică. Se va implementa un modul de programări on-line pentru pacienți

Cozile interminabile de la Policlinica din Bistrița și timpii mari de așteptare în fața cabinetelor medicale ar putea fi istorie, asta pentru că în prezent se pregătește un modul care să le permită pacienților să se programeze on-line pentru consultații.

Deși Policlinica a fost modernizată, în prezent fiind una dintre cele mai moderne policlinici din țară, un lucru încă ne plasează în secolul trecut: cozile interminabile și timpii de așteptare din fața cabinetelor de consultații. Au fost luate deja măsuri pentru remedierea acestor deficiențe, acum două săptămâni având  loc o întâlnire cu reprezentanții firmei de soft care a furnizat programul informatic utilizat de spital, în vederea implementării unui modul de programări on-line pentru pacienți” a declarat directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Noua facilitate va elimina în mare măsură cozile de la programare și timpii de așteptare din fața cabinetelor, pacienții urmând să obțină, pe lângă numărul de ordine, și ora programată pentru consultație.

Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, modernizat cu 36,1 milioane lei bani europeni, adică aproximativ 8 milioane de euro, a fost inaugurat la finele anului 2015.

Au fost reabilitate trei corpuri de clădire ale Policlinicii, fiind vorba despre 110 cabinete şi 62 de spaţii administrative.

În Corpul I al Policlinicii, sunt amplasate cabinetele medicale de Neurologie, Medicină internă, Cardiologie, Chirurgie generală/Urologie, Ortopedie şi Traumatologie, Oftalmologie, Psihiatrie, Diabet zaharat, Endocrinologie, Oncologie, Reumatologie, Dermatovenerologie, Obstretică-ginecologie, Otorinolaringologie (ORL) şi alergologie. Tot în acest imobil sunt laboratoarele de Radiologie şi Imagistică medicală, de analize medicale, explorări funcţionale (EKG, Ecografie, Gastroscopie), baza de tratament de balneofizioterapie şi spaţii administrative.  În Corpul II sunt Cabinetele de Medicină legală şi alte spaţii tehnice, în timp ce în Corpul III  sunt cabinetele medicale de Pediatrie, Neurologie infantilă, Neupsihiatrie infantilă, Medicină sportivă şi Medicina muncii. 

Toate cabinetele medicale au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Lucrările au fost executate de asocierea de firme Euras Satu Mare, Creativ Group Bistriţa şi Izorep Târgu Mureş.

FOTO: Facebook – Ana Dragu

error: Content is protected !!