FOTO: După „n-șpe” mii de solicitări de-a lungul anilor, au găsit teren pentru un cartier al TINERILOR, pe deal, lângă Liceul Agricol! Primăria Bistrița concesionează loturi pentru construcția de case: parcele de 3 sau 5 ari!

btr

Vești bune pentru tinerii din Bistrița! Primăria municipiului a identificat un teren pe care intenționează să îl parceleze în loturi, iar ulterior va concesiona tinerilor până în 35 de ani, parcele de 300 mp sau 500 mp pentru construcția de case. Terenul este situat pe strada Livezi din Bistrița, într-o zonă în care toate utilitățile sunt în apropierea terenului.

Municipiul Bistriţa devine acasă pentru 700 de familii de tineri, care vor avea posibilitatea să îşi construiască propria casă pe un teren oferit în concesionare de către Primăria Bistriţa, într-un nou ansamblu rezidenţial. Venim în sprijinul tinerilor, oferindu-le suprafeţe de 300 sau 500 mp, în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire până la 73 de ani. De asemenea, după 10 ani terenul poate fi achiziţionat” a declarat viceprimarul Cristian Niculae, care a efectuat o vizită pe terenul în cauză.

În acest fel, municipalitatea intenţionează să rezolve o problemă cu care mulţi tineri se confruntă. Aceea a preţului ridicat al terenurilor. Practic, potrivit municipalităţii există foarte multe familii de tineri care ar intenţiona să îşiconstruiască locuinţe proprii, dar nu deţin terenul necesar, iar achiziţia unui ridică enorm costurile.

Proiectul noului ansamblu rezidenţial este gândit ca un ansamblu de case cu mult spaţiu verde, parcuri, piste pentru biciclete, dar şi magazine, grădiniţă, spaţii de joacă şi zone pietonale. Toate acestea pentru că ne dorim ca Bistriţa să devină cu adevărat un oraş accesibil tinerilor care să vadă în acest loc o oportunitate de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Va fi un proiect etapizat, iar în prima fază de dezvoltare a sa, în 2019, se vor pune la dispoziţia tineirlor aproximativ 250 de loturi de case” a mai completat viceprimarul.

Critierii pentru obţinerea unui lot pentru costrucţia unei case:

  • sub 35 de ani la data depunerii cererii;
  • loc de muncă stabil pe raza municipiului Bistriţa.

Potrivit proiectului, după încheierea contractului de concesiune, în termen de doi ani este obligatorie obţinerea autorizaţiei de construcţie şi în termen de 5 ani este obligatorie recepţia finală a lucrărilor. De asemenea, după 10 ani de la semnarea contractului de concesiune, se poate depune cerere către Consiliul Local pentru achiziţia terenului, acesta urmând a fi vândut la preţul pieţei. Timp de 10 ani, construcţia nu poate fi vândută.

Viceprimarul estimează că anul viitor ar putea începe perioada de depunere a cererilor, până atunci urmând a fi făcute toate demersurile pentru pregătirea zonei şi sistematizarea acesteia.

De menționat că în ultimii 10 ani s-au făcut o serie solicitări pentru construcția de case, dar răspunsul Direcției Patrimoniu era același: NU avem teren disponibil!

Dar iată că peste ani, viceprimarul Niculae avea să iasă la rampă cu acest proiect fix când primarul Crețu este plecat în America!

error: Content is protected !!