Ministerul Turismului intenționează să înființeze cinci noi reprezentanțe teritoriale interne de promovare internațională a turismului, pe listă fiind inclus și județul Bistrița-Năsăud. De asemenea, se are în vedere și înființarea de reprezentanțe externe pentru a stimula turiștii să opteze pentru petrecerea vacanțelor și în România.
Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Turismului și prevede, practic, înfiinţarea a 20 de reprezentanţe externe în cele mai importante pieţe pentru turismul românesc. Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajaţi, ataşaţi în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinaţie turistică majoră pe plan internaţional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de ataşaţi în turism care vor lucra în străinătate.
Rolul reprezentanţelor externe va fi acela de a stimula fluxul turiştilor străini către România, de a facilita şi de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ţine legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinaţia în rândul specialiştilor şi al turiştilor prin intermediul activităţilor derulate.
”Decizia de a închide pur şi simplu birourile din cauza incapacităţii de a le gestiona în mod eficient este reparată, practic, prin acest proiect legislativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea ataşaţilor în turism şi de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu pieţele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai pot tolera” a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.
În plus, proiectul prevede şi înfiinţarea a 5 noi reprezentanţe teritoriale interne, la Bucureşti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistriţa-Năsăud. În prezent, în cadrul Serviciului Turism Intern funcţionează 12 reprezentanţe teritoriale. Odată cu înfiinţarea celor 5 reprezentanţe noi, vor fi acoperite toate regiunile turistice ale ţării.
Bunä ziua la Bistritza!
Incerc sä vä scriu in limba romänä, sä mä intelegeti si voi.
Eu as.i vrea sä stiu; – cum este apa potabilä la voi, acolo la muntzi.
Cum este conductibilitatea ELECTRICCÄ masuratä in micro Simens, sau ppM. = 1/ 1.000.000.
Cm sunt solutiile amestecätaoare, ca resturi de medicamente si alte chimicale, ce nu au ce cäuta in apa de toatä ziua, sau mai ales in apa de baut!
daca stiti aceste noutäti, le trimiteti si la mine. merci pentru asta. Am mäsurat de exemplu apa BORSEC. Hydrocentrala de la dunäre la Särbi, nu poate sä producä atäta curent ce trece prin apa asta. Nuu o fac proasta apa asta, dar vä omoarä cu -CONDUCTIBILITATEA EI: Ptr toti, apa PURA SI CURATÄ NU ESTE CONDUCTIBIL. Inseamnä cä poti bäga curent de 220 V, si faci baie in apa asta cu curent.
Cu respect si stimä. Paul din Nuernberg / Bavaria, sau am fost / mis BÄNÄTEAN din Lugoj. Timis. O zi cu soare si multä bucurie in familie si cu familie voasträ. Vä multumesc deja inainte de un räspuns. danke, Euch allen. Eine schöne Wche aus Nürnberg. Bleibt alle Gesund. Herzliche Grüße Paul Weber.