Din bani publici, Consiliul Județean va organiza o serie de evenimente dedicate Marii Uniri. Iată programul propus:
1. Spectacol folcloric susținut de Ansamblul de bugetari Dor Românesc.
2. Spectacol Voltaj + foc de artificii.
3. Târg de produse tradiționale și degstare rețete tradiționale – sub această titulatură pompoasă se vor acorda porții de fasole cu cârnaț.
Programul va fi aprobat de consilierii județeni, în cadrul unei conferințe ordinare.
O Asociație a Consiliului Județean primește 70.000 de lei pentru fasole către populație! Sindicatele din județ fac liste!
Șmecheria-i simplă: Asociația Produs în Bistrița Năsăud este fondată de Consiliu Județean iar managerul Florin Moldovan este președintele asociației. Pentru a pune mâna pe banii de fasole, Asociația a înaintat o cerere scrisă prin care a solicitat 70.000 de lei.
Așa-zisul târg de produse tradiționale este organizat împreună cu sindicatele din județ, iar liderii vor întocmi liste cu fasolarii (consumatorii unei porții de fasole, de 1 Decembrie).
Fasole cu ciolan o invenție de-a lui Moldovan!
Începând cu 2013, Consiliul Județean a dat bilete pentru fasole și ciolan prin intermediul sindicatelor. 6.000 de porții de fasole și ciolan au fost oferite în 2013 , 2014 și 2015 de Ziua Națională a României. De asemenea se dădea vin sau ceai, iar după defilare se creau cozi pentru masa de pomană.
Bonurile respective purtau semnătura peședintelui Consiliului Județean și avea imprimată stema instituției.
Obiceiul instalat de Radu Moldovan a fost criticat de unii bistrițeni, în timp ce alții se bucurau să servească o masă caldă, pe Pietonal.
Programul manifestărilor de 1 Decembrie va fi votat în ședința ordinară din 31 octombrie. Bugetul acestor evenimente: 170.000 de lei!
Poate sindicatul de la CJ condus de d na Borsa Luminita doar si a angajat si sotul la CJ, pe langa faptul ca si ea este mare PSD-ista. Doar lingai trebuie rasplatiti.
RUSINE SA VA FIE , MA MIR DE CE MAI STAU FRAIERI LA SINDICATUL DOAMNEI.
La intocmirea listelor pt. portile de fansula sa se tina cont si de cei care protesteaza impotriva coruptilor si a coruptiei generalizate.Oare estia vor capata ceva la caserola ?Bani aruncati pe basini, si asta in timp ce pe monumentele ridicate in cinstea eroilor nu se mai vede scrisul si crucile de pe ele sunt la pamant. Este si cazul monumentului din satul COASTA ridicat de bunicul meu in 1939. in memoria consatenilor lui care au murit in primul razboi mondial. Pe oficiali ii doare la CASEROLA ! De 15 ani crucea a fost stricata de unele lucrari care au fost facute la reteaua electrica.