Primăria Bistrița a achiziționat opt locuințe de necesitate de tip container, în care ar urma să fie mutați chiriașii problematici din locuințele sociale, printre aceștia numărându-se și restanțierii sau cei care nu se pot adapta traiului în comun.
Însă, potrivit primarului Ovidiu Crețu, cu toate că locuințele sunt cumpărate, municipalitatea nu îi va putea muta pe chiriași în acestă iarnă.
”Eu cred că nu îi vom putea muta în iarna asta. Din păcate s-a întârziat enorm de mult. S-au făcut niște greșeli în urmă cu mai mulți ani și greșelile alea le plătim. Adică, atunci când am vrut să cumpărăm 10 locuințe sau 8 locuințe să le punem la Viișoara ni s-a argumentat din partea partenerilor de atunci că nu sunt rentabile 10, să facem 60, iar când au auzit oamenii din zonă că vin 60 de familii acolo … s-au înnegrit și sigur că a trebuit să facem un pas înapoi. Criminal acel pas înapoi” a declarat primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu.
În ceea ce privește locația în care locuințele modulare ar putea fi amplasate, și din acest punct de vedere lucrurile nu sunt foarte clare: ”Am găsit varianta de a cumpăra locuițele și o să găsim spațiu tot la Viișoara, cu toate că din punctul meu de vedere nu este cel mai bun loc. Ar fi fost mai bine în altă parte. Poate că o să găsim în altă parte, dar nu cred că în iarna asta mai reușim să le amplasăm, mai ales că există o prevedere legală că în perioada 1 decembrie – 31 martie nu ai voie să muți pe nimeni din locuință, ori noi suntem la 1 decembrie acum, așa că e vorba de 2019” a mai completat Ovidiu Crețu.
Pentru cele 8 locuințe modulare achiziționate, Primăria Bistrița a plătit 150.000 de lei. În plus, pentru că în zona blocurilor sociale de la Viișoara sunt probleme, iar cetățenii din zonă au depus plângeri la Primăria Bistrița, administrația locală se gândește și la posibilitatea de a înființa un post de poliție în zonă.
În anul 2018, nu mai puţin de 21 de locuinţe sociale au fost realocate.