De când e președinte, Radu Moldovan a mărit organigrama Consiliului Județean cu 40%! A înființat 32 de posturi în plus și cheltuie 3 MILIOANE de euro pe salarii! Le dă joburi bune tuturor, numai să NU aibă parte de opoziție și încă mai are la dispoziție 25 de posturi libere, pe organigramă!

Radu Moldovan a devenit președinte al Consiliului Județean în 2012, într-o alianță a USL din care a făcut parte PSD și PNL. Prima manevră a președintelui: desființarea oricărui posibil-curent de opoziție.

Astfel, în primul mandat s-a înconjurat de actualii lideri de la ALDE și i-a mulțumit pe rând: lui Țintean i-a dat funcția de prefect, ulterior de vicepreședinte CJ iar pe Dorin Popescu l-a menținut pe organigrama Consiliului Județean și i-a oferit funcția de director executiv.

Încă din primele zile, Radu Moldovan a început să facă angajări pe bandă rulantă și a oferit funcții de conducere: șef-birou, șef-serviciu, director executiv… chiar dacă în 2012 instituția a funcționat și fără aceste posturi de șefie.

Cum a înființat Radu Moldovan 32 de funcții in plus, pe Organigrama Consiliului Județean!

Spre comparație, în 2012, Radu Moldovan a preluat instituția cu 83 de posturi ocupate (funcționari publici + personal contractual). Radu Moldovan a păstrat fosta organigramă și NU a dat afară pe nimeni și a făcut unele schimbări: a înființat posturi și a re-organizat anumite Direcții!

S-a ajuns la situația în care un șef-serviciu are 3 subalterni… cum este cazul la Serviciul Corordonare Instituții Subordonate. Inițial, Serviciul funcționa ca și Compartiment și NU era nevoie de o funcție de conducere.

3 MILIOANE de euro/an se cheltuie cu SALARIILE de la Consiliul Județean!

Conform Anexei 10 de la HCL nr 27/2018 pivind Bugetul Consiliului Județean, salariile din instituție costă 13 MILIOANE de lei an (aprox. 3 MILIOANE de euro).

În perioada 2012 – 2018 au avut loc o serie de concursuri la care s-au prezentat mai mulți tineri apropiați de-ai lui Bogdan Ivan și au avut loc promovări ale unor funcționari publici, transformați în șefi.

Ce manevre s-au făcut pe organigramă!

Serviciul Resurse umane, juridic, contencios a fost împărțit pentru a se crea mai multe funcții: s-a înființat Serviciul Managementul Resurselor Umane care are 1 post de conducere șef-serviciu și 4 posturi ocupate și a fost trecut în subordinea președintelui CJ.

– Serviciul Investiții : are acum 8 funcții publice ( 1 șef serviciu).
– La Achiziții publice a apărut funcția de șef-birou,
– S-a re-organizat Compartimentu Sport, Turism și promovare,
– Compartimentul Fonduri Structurale – 3 posturi în plus + o funcție de director executiv.
A apărut Serviciul Investiții : 8 funcții plus un șef-serviciu.
– A înființat funcția de sef- serviciu Administrație, relatii externe, și cea de șef – serviciu la compartimentul juridic și a înființat un post șef- birou la Achiziții publice .

Președintele Consiliului Județean are 5 consilieri personali, care e ocupă de imaginea instituției și a șefului PSD!

În 2012 : 83 de posturi ocupate la Consiliul Județean.
În 2018 : 115 posturi ocupate la Consiliul Județean.

La această oră, Organigrama Consiliului Județean are în plus 32 de funcții ocupate, 115 posturi ocupate ( 87 funcționari publici și 28 ca personal contractual).

CLICK să vedeți organigrama pe 2018 , cu 32 de angajați în plus!

Șeful de instituție DECIDE cine ia bani mai mulți la salariu!

“Salariul de bază pentru funcțiile de conducere se stabilește de conducătorul instituției în raport cu responsabilitatea, complexitatea și impactul deciziilor impuse de atribuțiile corespunzătoare activității desfășurate.” – conform legislației în vigoare.

– arhitect șef – 10.732 lei
– director executiv – 10.732
– secretar – 15.069 lei
– șef serviciu – 9.303 lei
– șef birou – 8.994lei
– auditor – 8.056 lei.
– director cabinet – 7.100 de lei
– consilier juridic – 7.100 lei (maxim) 2.700 de lei (minim)
– șofer – 3.500 de lei
– muncitor calificat – 3.200 lei
– îngrijitor – 3.100 lei
– salvator montan: 4.900 de lei
– paznic – 3.374 lei.

Posturi de LUX, cu bani de la Stat! Directorul Clubului Gloria are 12.000 de lei/lună, ceilalți angajați iau 6.000 de lei BRUT!

Organigrama clubului Gloria 2018 cuprinde un număr de 6 posturi: un director, un referent și 4 inspectori de specialitate. Culorile clubului vor fi roșu și negru iar în statul de funcții au fost prevăzute până acum 6 posturi: un director, doi inspectori la compartimentul financiar contabil, administrativ și resurse umane, un inspector la achiziții publice, secretariat și relații publice, un inspector și un referent la compartimentul marketing, coordonare secții ramură de sport, comunicare și organizare competiții.

Contracte de 120.000 de euro externalizate spre firmele private! Direcția Europeană de la Consiliul Județean e un punct-cheie, IGNORAT de administrația județeană!

Președintele Consiliului Județean a afirmat imediat după creșterile salariale de la nivelul instituției că va avea pretenții de la angajații săi, dar cu toate că intră în atribuțiunile unui compartiment al instituției, serviciile de consultanță sunt externalizate și până acum, peste 120.000 de euro se duc spre firme de consultanță care fac exact ce-ar trebui să facă angajații CJ.

Consiliul Județean NU performează la capitolul fonduri europene și până acum s-au atras bani doar pentru câteva proiecte: Poarta Transilvaniei, pentru Castelul Teleki și pentru proiectele sociale, de integrare a rromilor din Teaca, Lechința și Rodna.

Master-planul de apă-canal etapa a 2-a este în stand-by deși PSD are toate pârghiile posibile (comisar european, președinte CJ, majoritate în Consiliu Local, Județean, Guvern).

Cu o rată de absorție mică la nivel-național, s-a inventat o găselniță pentru a crește statistic rata de absorție: s-au alocat bani europeni de pe alte axe prioritare și s-a înlocuit sursa de finanțare existentă! Astfel s-au finalizat câteva drumuri județene, iar banii din PNDL au fost returnați!  A fost o oprațiune contra-cronometru și județul a reușit să atragă 120 milioane de euro din bani europeni și va returna banii primiți prin PNDL. Practic, s-a înlocuit sursa de finanțare prin această manevră la care aparatul administrativ al instituției a fost absent!

Paradoxal, funcțiile cu greutate, care ar trebui să aducă plus-valoare sunt funcții contractuale și de aceea NU prezintă interes, în comparație cu posturile de funcționar public. Probabil de aceea, la Compartimentul de Proiecte Europene sunt 3 funcții vacante și doar 7 sunt ocupate!

Separat de cei 32 de angajați, Radu Moldovan a înființat Agenția de Dezvoltare Intercomunitară pe Turism și Clubul Sportiv Gloria 2018! Ambele entități au finanțare de la bugetul județean. Pe funcționare, echipa de handbal cheltuie 80.000 de euro/lună iar majoritatea sumelor se duc pe salariile sportivelor ! De asemenea, sumele alocate echipei de handbal sunt alocate din bugetu județean!

ADI Turism a fost înființată prin HCJ nr. 170 din 2013 de COnsiliul Județean, alături de Primăriile Dumitrița, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Cetate. Cotizația anuală a fiecărui membru: 15.000 de lei/an.

CU 3 MILIOANE de euro pe salarii și cu 32 de angajați în plus pe organigramă, Radu Moldovan și-a creat un puternic aparat de propagandă și are o serie de subalterni care-i ciugulesc din palmă!

Organigrama stufoasă NU este neapărat performantă, dac-ar fi să luăm în calcul faptul că documentațiile europene se externalizează, Compartimentul de Fonduri Europene funcționează pe avarie, cu personal angajat pe perioadă determinată.

ADI Turism, ADI apă-canal și ADI Deșeuri sunt entități care cheltuie bani publici și NU sunt cele mai eficiente, dac-ar fi să analizăm proiectele inexistente pe turism, master-planul de apă-canal (ne-implementat) și situația dezastruoasă de pe managementul deșeurilor .

Cu toate astea, Radu Moldovan reușește să distragă atenția printr-un program orchestrat de acordare diplome și alte activități mărunte (premii de excelență, cetățeni de onoare, vizite prin șantier, excursii turistice etc). Astfel, șeful PSD  reușește să confiște rezultatele tuturor primarilor și se află într-o permanentă campanie electorală folosind bani publici și campanii de propagandă !

2 comments

  1. Acesta familie se trag din pocăiți ca și cel de la Beclean
    Primarul acesta cei ce a făcut în Beclean ma lăsat mut de uimire
    A pavat cel puțin de patru ori aceleași trotuare, Lea montat Lea demontat și tot asa și culme a construit o piscina vizavi cu supermarket, a lui la o distanta de 5metri
    Iar pe strada pe care locuiesc eu a pavat o parte și pe cealaltă pe care stau nu a mai pavato de 10 ani și motivul este ca niciodată vecini de pe partea nostra nu a votat cu el
    Apoi sa aflu ca ei sunt patru frați și fiecare sia făcut biserica lui de pocăiți ca apoi sa fiu mai uimit ca nu mai sunt pocăiți
    Tot ce a făcut în Beclean se leagă în juru lui de afaceri prin intermediari vezi doamne ca să nu spună lumea ca este hot
    Acest infect și frați lui sunt o adevărată mafie la Bistrița și sunt convins ca nu va scăpa județu de acești infractori pana nu vor fi arestați. Ar fi multe de spu de aceste lichele dar o sa mai intervin cu alta ocazie

  2. Parca spuneati ca la primarie sunt mai mari, oare ce sa mai intelegem?

error: Content is protected !!