Ca-n fiecare an, Ovidiu Crețu transmite bistrițenilor scrisoarea primarului, document care prezintă realizările și obiectivele administrației locale. Documentele vor fi transmise în plicuri și vor fi expediate prin intermediul CN Poșta Română.
Scrisoarea anuală a primarului și înștiințările de plată pentru impozite și taxe locale aferente anului 2019 reprezintă o achiziție estimată la 100.840 de lei + TVA.
Firma care ofertează trebuie să dețină un document care să ateste că este operator de date cu caratcer personal, cu confirmare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a prelucrărilor de Date cu Caracter Personal .
Oferte se depun până în 8 aprilie.
44.300 de scrisori vor fi împărțite prin Poșta Română, scrisori care vor conține laudele primarului Crețu, obiectivele și realizările sale.
Ce zice Crețu, în scrisoare!
„La fel cum am procedat până acum, îmi fac o datorie de onoare la începutul fiecărui an adresându-vă o scrisoare prin intermediul căreia prezint o trecere în revistă a principalelor acţiuni de interes public realizate de municipalitate în anul precedent şi vă prezint obiectivele prioritare ale administraţiei publice locale pentru acest an.
Profit de acest prilej şi pentru a vă mulţumi pentru sprijinul acordat Administraţiei municipiului Bistriţa pe parcursul anului 2018, în principal prin plata taxelor şi impozitelor constituite ca venit la bugetul municipiului, cu care am derulat lucrari şi acţiuni în folosul cetăţenilor.”
Crețu e nemulțumit de măsurile PSD-iste, prin care s-a diminuat bugetul local!
Amintesc faptul că, prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, veniturile anului 2018 au fost diminuate, în cifre absolute, cu 32 milioane lei faţă de 2017.
Recunoaște o medie mică la asfaltări: 4 străzi /an!
„În ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii, pe parcursul anului 2018 au fost finalizate lucrările de asfaltare a încă 5 străzi de pământ: Faleza, Valea Sigmirului, Armoniei, Poienii şi Labirintului – ceea ce face că numărul străzilor de pământ modernizate de când sunt primar să ajungă la 41.
În anul 2019 va fi finalizată modernizarea a 7 străzi de pământ din zonele noi de locuinţe: Pajiştei, Remus Cristian Bucur, Rasaritului, Grigore Moisil, Viile cu Pomi, Valea Castailor şi Colibitei. Anul acesta vor începe lucrările de modernizare a străzilor Valea Ghinzii şi Aerodromului, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).”
Promisiuni pentru încă 7 străzi… dar fără nimic real!
Avem pregătite documentaţiile pentru încă 7 străzi: Simfoniei, Dinu Lipatti, Gheorghe Dima, Vasile Lucaciu, Orizontului, Secundară 8 Ghinda şi lon Căianu. La aceste străzi vom începe modernizarea condiţionat de identificarea unor surse de finanţare.
Nici măcar bani de proiectare NU are Primăria ! Se amână documentațiile pentru 11 străzi!
Constrângerile financiare din 2018 au impus decalarea proiectării pentru modernizarea a 11 străzi – din 2018 în 2019 şi 2020 – acestea urmând să se execute eşalonat, în funcţie de resursele financiare disponibile (Ion Pop Reteganul, Bela Bartok, Jupiter, Podgoriei, Tabără, Viorelelor, George Bariţiu, Lempes, Crângului, Petru Cristian Filip şi Apusului).
Gogoașa PSD: Marea ASFALTARE a 20 de străzi din municipiu reprezintă DOAR 7 kilometri! Majoritatea străzilor puse pe listă sunt de fapt străzi scurte, între blocuri!
Pentru că în anul 2019 va începe execuţia la câteva proiecte importante, finanţate cu fonduri europene (Linia Verde, Piste de biciclete, Reconfigurare Axa de Transport Public), pe unele artere principale va fi întreruptă sau restricţionată circulaţia rutieră, în scopul compensării disconfortului creat vom turna un nou strat de uzură, din bordura în bordura, pe un număr de 40 de străzi.
Se laudă cu blocurile reabilitate! 40% din sumă e plătită din bani publici și reprezintă co-finanțarea!
„Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe este un sector în care municipiul Bistriţa excelează la nivel naţional. Demersurile făcute în anii precedenţi ne-au permis, în 2018, obţinerea finanţării pentru încă 74 de blocuri, din care 26 sunt finalizate, 24 în diferite stadii de execuţie, 17 în procedura de achiziţie a execuţiei, iar pentru alte 7 blocuri aşteptam semnarea contractelor de finanţare – valoarea totală a proiectelor pentru cele 74 de blocuri este de 12 milioane Euro.
Până în prezent, din totalul de 473 blocuri cu 22.183 apartamente din municipiul Bistriţa, construite în perioada 1950 – 1990 şi eligibile pentru reabilitare prin Programul Operaţional Regional, până acum au fost reabilitate 82 de blocuri cu 4.047 apartamente iar alte 48 de blocuri cu 2.273 apartamente se afla în proceduri de reabilitare în diverse stadii.
Până la ora actuală, în afara proiectelor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe avem asigurată finanţarea (contracte semnate) pentru: » Reabilitarea Bisericii Evanghelice C.A. — 3,5 milioane Euro; (acest proiect include nu doar restaurarea bisericii ci şi a patrimoniului mobil pe care îl deţine – mobilier bisericesc, altar, orga, etc.) » Construcţie Grădiniţa Nr. 2, str. N. Bălcescu — 1,1 milioane Euro; » Reabilitare Şcoala Generală Nr. 4 — 4,35 milioane Euro; >» Reabilitare Şcoala Generală ,,Lucian Blaga” — 4,15 milioane Euro; » Reabilitare Cămin Cultural Slatinita – 644 mii Euro; Modernizare centru Slatinita, inclusiv teren de sport — 432 mii Euro. La acestea se adauga proiectul de reabilitare a Liceului de Muzică ,,Tudor Jarda”, în valoare de 2.25 milioane Euro, finanţat din PNDL, la care lucrările au început deja. Aşadar, valoarea totală aferenta contractelor ferme pentru acest an este de 16,43 milioane Euro.
Alte proiecte cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, în cadrul Planului Operaţional Regional 2014 — 2020, pentru care aşteptam semnarea contractelor de finanţare, sunt: > ,,Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau norma de poluare redusă” – 12,37 milioane Euro; »,Centrul intermodal de transport public” – 8,9 milioane Euro; » ,Amenajarea de piste de ciclişti în municipiul Bistriţa – etapa 1” – 4,4 milioane Euro; » ,Reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării — Decebal — Andrei Muresanu — Nasdudului” – 10,6 milioane Euro; ,Regenerarea urbană a centrului istoric, etapa 2” – 2,2 milioane Euro; » ,Modernizarea Pieţei Centrale”- 3,7 milioane Euro; » »Modernizarea, reabilitarea şi extinderea sistemului de iluminat public’- 3,8 milioane Euro; > ,Reabilitare şi modernizare Liceul Grigore Moisi!” – 6,5 milioane Euro; »,Reabilitare şi modernizare Liceul de Servicii” – 1,6 milioane Euro; » ,Reabilitare şi modernizare Grădiniţă şi Creşa Nr. 3 de pe Aleea Piaiesului’- 1,6 milioane Euro; »,Amenajare spaţii verzi în zona Subcetate” – 265 mii Euro; ,Amenajare parc pe malul raului Bistriţa În Viişoara” – 730 mii Euro; »,Amenajare parc dendrologic pe 8 hectare în Wonderland’- 1,2 milioane Euro; >» ,Amenajare parc în Ghinda” – 230 mii Euro; » ,,Reabilitare corp B şi construcţie sala de sport la Şcoala Generală Nr. 1- 3,8 milioane Euro; » ,,Edificare Centru de Zi în str. O. Goga’- 630 mii Euro — valoarea totală a acestor proiecte este de 62,6 milioane Euro.”
Promisiuni fără acoperire! Aquapark și Sală Polivalentă!
Complexul de sport şi agrement WONDERLAND începe să prindă contur, am inaugurat în anul trecut ,Adventure Park” şi o parte din traseele pentru biciclete, vom continua anul acesta cu celelalte trasee de biciclete, vom finaliza documentaţia pentru Alpine Coaster, vom completa dottarile la instalaţia de producere a zăpezii artificiale şi vom monta un teleschi pentru copii. În 2019 vom începe execuţia pentru realizarea Aquapark-ului, un proiect de 7,3 milioane Euro, iar Consiliul Judeţean BN (căruia i-am donat un teren în suprafaţa de 8 ha) a început demersurile pentru construcţia unei săli polivalente cu 2.500 de locuri şi a unor terenuri de sport cu facilităţile aferente.”
h4>La 3 ani de la alegeri , aceleași promisiuni pentru localitățile-componente!
„Localităţile componente ale municipiului Bistriţa rămân şi ele în aria preocupărilor municipalităţii. În Ghinda se va reabilita podul peste Valea Ghinzii, se va amenaja un centru civic şi se va asfalta strada Bisericii. În Sărată se va realiza capela mortuară, proiectarea reţelei de alimentare cu gaz şi realizarea documentaţiei necesare pentru asfaltarea străzii Pădurii. Asfaltarea străzii Secundară 7 din Sigmir va începe tot în acest an iar în Slatinita se va amenaja zona centrală a localităţii şi un teren de sport. Tot aici va fi reabilitat şi extins Căminul Cultural, iar în faza de proiectare se afla o staţie de epurare şi reţeaua de canalizare care vor completă proiectul de alimentare cu apă derulat de ,Aquabis”. În Unirea se va asfalta strada Viile cu Pomi, iar pentru asfaltarea străzilor Morii şi Şcolii se vor realiza etapele de proiectare. în Viişoara se va realiza capela mortuară şi se afla în etapa de proiectare documentaţia în vederea asfaltării străzilor Cimitirului şi Noua şi sistematizarea zonei de locuinţe sociale. De asemenea, tot în Viişoara vom începe în acest an amenajarea unui parc pe malul raului Bistriţa, proiect finanţat prin Planul Operaţional Regional.”
Spre deosebire de Radu Moldovan, Crețu NU zice nimic de PSD și Guvernarea Dragnea – Vâlcov… Primaru-i nervos că partidul i-a luat bani de la buget!
„Derularea cu succes a tuturor acestor proiecte — sarcină extrem dificilă – se face de către funcţionarii publici din cadrul primăriei, care, împreună cu cei doi viceprimari şi cu administratorul public, formează o echipă puternică şi performanţă pe care sunt onorat să o conduc.
Şi în acest an, sfârşitul lunii martie rămâne termenul până la care cetăţenii municipiului Bistriţa care îşi achita integral taxele şi impozitele datorate către bugetul local vor beneficia de reducere cu 10% a valorii acestora. în cazul în care aţi achitat deja taxele şi impozitele aferente acestui an, vă mulţumesc şi vă asigur că sprijinul şi încrederea pe care o acordaţi administraţiei locale rămân foarte importante pentru mine.”
Cu stimă,
Primarul municipiului Bistriţa Ovidiu Teodor Creţu.
Scrisoarea primarului va ajunge în cutiile poștale în preajma Sărbătorilor de Paști. Operațiunea de campanie mascată este plătită din bugetul local și este estimată la 100.000 de lei!