Consiliul Județean continuă investițiile în confortul-sporit al angajaților. După ce a înnoit parcul-auto al instituției și a cumpărat 5 Dacia Duster (2 pentru vice-președinți, 1 buc Bibliotecă, 1 buc. Muzeu, 1 buc. Evidența Populației), Radu Moldovan a girat cea mai scumpă investiție la capitolul mașini: un autocar de 55 locuri, care a costat peste 1.5 milioane de lei.
Autocarul a fost achiziționat prin licitație, din banii publici ai județului și deservește Centrul Județean pentru Cultură. Autocarul marca IRIZAR a fost inscripționat și parcat în fața instituției.
Cost total cu TVA: 1.510.394 lei
Fără sală de spectacole, Centrul Județean are autocar. Vrea și microbus!
Fără un sediu adecvat pentru desfășurarea activităților, Centrul Județean achiziționează un microbus cu 7 locuri, în condițiile în care instituția mai deține un astfel de microbus, marca Mercedes Sprinter, care se prezintă în condiții bune, atât estetic, cât și mecanic.
Licitația pentru microbusul nou este în curs de desfășurare.
Condiții: an fabricație 2016, motor minim 2.200 cmc, diesel, minim 190 C.P, tracțiune integrală-permanentă, cutie automată, culoare gri-metalizat, geamuri fumurii spate, jante, sistem video de parcare, tapițerie piele, monitorizare a presiunii din pneuri.
Valoare estimată: 250.000 de lei.
Cultură de LUX. Peste 1 milion de euro pe an cheltuie Centrul Județean de Cultură
Consiliul Județean a alocat aproximativ 5 milioane de lei pentru funcționarea instituției și pentru evenimentele culturale gestionate de Gavril Țărmure în 2016. Deși cheltuie sume importante, instituția NU are o sală adecvată și proiectul realizării unui sediu nou, cu scenă a fost abandonat. În schimb, Consiliul Județean modernizează o sală minusculă în incinta Cinematografului Dacia.
Spectacolele de muzică clasică, teatru sau proiecție film sunt susținute la Sinagogă, o clădire improprie pentru astfel de evenimente. În rest, sediul de pe Grigore Bălan este folosit pentru birouri și repetiții.
Consiliul Județean a creat locuri de muncă : angajează 6 perechi de dansatori
Consiliul Județean a înființat o trupă de dans folcloric, ce va completa Ansamblul “Dor Românesc (care mai are în componență soliști-vocali și instrumentiști). Trupa de dans a fost înființată anul trecut, printr-o Hotărâre de Consiliu Județean și este compusă din 6 perechi și un coregraf.
Primăria Bistrița alocă aproximativ aceeași sumă pentru evenimentele lui Dorel Cosma, desfășurate pe municipiu
Autocarul marca “Neoplan” al Casei de Cultură a costat aproximativ 500.000 de euro și a fost cumpărat în urmă cu câțiva ani, prin leasing operațional. La Casa de Cultură, Dorel Cosma are autocar de 500.000 de euro, Logan și un microbus. Țărmure i-o ia pe urme și crește confortul artiștilor din județ cu un autocar de 15 MILIARDE și un microbus de vreo 2 MILIARDE.
În fiecare an, instituțiile publice (Primăria Bistrița și Consiliul Județean) alocă peste 1 milion de euro fiecare pentru funcționarea și promovarea culturii în județ, respectiv municipiu.
În campaniile electorale, artiștii susțin spectacole în care închină ode conducătorilor iubiți. A fost cazul la inaugurarea Palatului Culturii, când Crețu și-a luat porția de laude, dar și în campania prezidențială, prin spectacolele comunale susținute de artiștii Centrului Județean.
Citește și:
VIDEO: Campanie electorală pe scenă. Nicolae Gălățean, omul comuniștilor “pe cultură” din vremea lui Ceaușescu îndeamnă pensionarii să voteze cu Crețu. Aplauze!
http://www.ziardebistrita.ro/campanie-comunista-pensionarii-aplauda/
Incepe campania si trebuie sa se laude si ei cu ceva realizari
Un milion de euro pe an este o suma enorma pt ce fel de activitati se fac in satul nostru
Cultura cheltuie f multzi bani si nu se vede progresul. E din ce in ce mai rau si ar trebui o schimbare.