Primarul Bistriței încearcă să-și salveze imaginea șifonată și abordează o nouă atitudine electorală. După o serie de acțiuni în care a pierdut constant la capitolul încredere, Crețu face o conferință pe facebook. Din biroul său, primarul a încercat să dreagă busuiocul, dar a fost desființat de câțiva bistrițeni care l-au întrebat punctual, despre mega-pomisiunile sale, dar și despre investițiile realizate cu bani din bancă.
Iată o parte din replicile primarului:
Crețu, prins cu MINCIUNA celor 10 străzi pe an. Mai puțin de 4 străzi pe an e media de asfaltare. Cu tot cu străzile cu șefi!
Diana Roar : Sunt atâtea străzi încă neasfaltate în Bistrița noastră europeană, iar dumneavoastră luați bani împrumut pentru proiecte extravagante. Asta înseamnă prioritate pentru dvs?
Crețu: Am asfaltat de cînd sunt primar 30 (treizeci) de străzi de pământ, avem contractate alte 10 străzi pentru asfaltare în 2016, suntem în etapa de contractare execuție pentru 11 străzi în 2017 și avem în proiectare 17 străzi pentru asfaltare în 2018. În afară de străzile de pământ asfaltate sau programate pentru asfaltare am modernizat (reabilitat) 18 străzi iar programul continuă și anul acesta. ASTA INTELEG EU PRIN PRIORITIZARE.
Dacian Zburatorul – Când va începe asfaltarea pistei de biciclisti de pe străzile: Drumul Cetății, Simion Mândrescu, Lucian Blaga, Calea Clujului?
Crețu: Este un proiect cu 24 km de piste de biciclete pe care-l vom depune pe POR pentru a le finanța din fonduri europene, probabil 2017 – 2018.
Paula Măgurean: De ce romiilor li se dau A.N.L și locuințe sociale și altii cu copii care stau în chirii nu primesc nimic?? Vi se pare normal , mai ales că ei sunt plini de datorii și scot parchetul și îl vând??? De ce nu faceți ceva în sensul ăsta?
Andreea Ol: 1. Ce părere aveți despre cromatica orașului, mai exact strada Crinilor unde avem bloc mov, bloc albastru si alte culori
Ovidiu Teodor Crețu: Eu cred într-un oras colorat, nu posomorat !!! Pot sa va transmit multe poze cu cartiere din orase europene importante, foarte viu colorate.
2. Care este plusul de valoare pe care contractul cu firma Vitalia (colectarea selectivă a deșeurilor) il aduce in condițiile în care nu s-a implementat nicio campanie de educare a populației in vederea aruncării selective a deșeurilor. Adică de ce avem o firmă de colectare a deșerurilor in mod selectiv când colectarea se face la gramadă?
Ovidiu Teodor Crețu : Cred ca sistemul creat de Consiliul Judetean cu containere semiingropate este superior celui vechi, ne mai trebuie un pic de timp (si noua si Vitaliei) pentru a rezolva problemele marunte care ne amarasc viata.
3. Când va fi rezolvată problema mirosului de la stația de epurare?
Ovidiu Teodor Crețu: Locuiesc chiar in acea zona si anul acesta nu am avut probleme. S-au modernizat echipamentele dar nu 100%. Astept de la AQUABIS continuarea investitiei.
4. De ce promiteți proiecte precum Wonderland pe fonduri europene si ele nu există la ora actuală?
Ovidiu Teodor Crețu: Ghidul solicitantului pentru fondurile europene s-a modificat continuu, ceea ce era eligibil în 2008 nu mai este azi. Realizarea Aqua-parcului și Pârtiei de schi, precum și a celorlalte obiective va face din Bistrița un oraș cu adevărat atragator…..aveți puțintică răbdare.
Roxana Paula – Primăria Bistrita NU se ocupă cu adevărat de cazurile speciale din oraș , în condițiile în care la ANL-uri un procent foarte mare de apartamente, sunt închiriate. Familii bogate au obținut apartamente, ei au afaceri de milioane și apartamentele le sunt închiriate . Dacă s-ar face o anchetă s-ar descoperii multe nereguli, dar că nu se doreste să se știe adevărul . Trist dar adevărat !
Diana Roar: Cred că alegerea motivului fântânii este neinspirată și aleasă arbitrar. Este o concidență doar motivul zodiei dumneavoastră?
Ovidiu Teodor Crețu: fântâna a fost proiectată de un arhitect foarte cunoscut, dacă doriți vă pot organiza o întâlnire cu el ca să discutați în termeni de specialitate.
Adi Lupan: Dar oare așa au fost proiectate să curgă pe la tot colțul?? Parcă îs niște stropitori!!!
Radu Şi Atât Din ce bani a fost realizat studiul de fezabilitate pentru transformarea Padurii Codrisor in padure-parc-zona belvedere? Ulterior, din ce bani a fost realizat studiul de fezabilitate pentru realizarea celebrei centuri-fantoma prin pădurea Codrisor? Apoi, din ce bani a fost realizat referendumul (făra de rezultat concret) privind constructia centurii prin zona pădurii Codrișor. Și mai mult de atât… de ce au fost aruncați atâția bani aiurea (sau poate bine directionati, cumva…) pe niște obiective ce nu există și nu vor exista nici în următorii 10 ani sub conducerea dumneavoastră (ce sper totuși să se termine)
Razvan Iliesi: Mai bine va duceti sa jucati sah cu pensionarii si ne lasati in pace!!!
Radu Şi Atât : 8 ani ati fost primar. 8 ani in care aceste numere trebuiau sa fie realizari, nu promisiuni electorale. Cum am zis, vorbele dumneavoastra sunt apa de ploaie.
Cu siguranță la următoarea conferință on-line, contestatarii se vor mobiliza iar primarul va întâmpina greutăți, mediul on-line fiindu-i destul de ostil.
Vezi aici conversația primarului cu cetățenii: https://www.facebook.com/Ovidiu-Teodor-Cre%C8%9Bu-1767959730090330/?fref=ts
Pe cat pariu ca nu va mai fi nicio conferinta ? Motive se vor gasi destule, dar de fapt singurul motiv real este lasitatea primarului, acelasi motiv pentru care nu face campanie fata in fata cu oamenii, poate doar cu cei adusi de Avram !
Foarte punctual au pus problema tinerii. Felicitari