Fostul prefect al județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, și fostul subprefect, Ciprian-Ceclan Oprea, care au fost schimbați din funcții prin hotărâri adoptate marți de Guvern, au organizat o conferință de presă prin intermediul căreia au prezentat un raport al activității lor din perioada în care s-au aflat la conducerea Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud.
Primul care a vorbit a fost Ovidiu Victor Frenț, acesta afirmând că simțea ”nevoia să plece din această funcție”, adăugând că ”a fost o muncă de uzură foarte intensă”.
Ovidiu Frenț zice c-a fost terfelit în presă, pe nedrept!
Frenț a adăugat că, în opinia sa, și-a făcut ”foarte bine datoria”, astfel că pleacă ”liniștit, cu fruntea sus”, cu toate că în ultima perioadă spune că au existat atacuri la adresa sa. ”Eu consider că mi-am făcut foarte bine datoria. Totdeauna vor fi critici pentru că suntem persoane extrem de expuse. În ultima vreme am fost supus unor atacuri nedrepte și neadevărate. Dacă aș fi știut că măcar unul dintre aceste atacuri ar fi fost corect, aș fi demisionat sau aș fi spus eu ‘Da, îmi asum această greșeală!’. E clar că suntem cu toții supuși greșelii, dar acel nivel de foarte joasă dimensiune în care am fost atacat mă face să cred că nu suntem acolo unde ar trebui sp fim nici la 30 de ani de la Revoluție”, a spus Ovidiu Victor Frenț.
https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/1617565125074998/
Cu ce proiecte se laudă Ovidiu Frenț, la final de mandat: rebilitarea Palatului Administrativ (faza de documentații), un centru integrat pentru serviciile publice comunitare (proiect care are finanțare de la Ministerul Afacerilor Interne)
Fostul prefect a trecut în revistă și proiectele pe care le consideră cele mai importante. Printre acestea se numără și două proiecte ”de suflet”.”Este vorba despre proiectul privind reabilitarea Palatului Administrativ. Acesta a avansat foarte mult, s-a făcut studiul energetic, s-a făcut documentația DALi. În prezent este la Compania Națională de Investiții. Trebuie doar să se liciteze proiectarea și execuția. Cel de-al doilea proiect este cel privind construirea unui Centru Integrat de Servicii Publice Comunitare, prin care ne-am propus să ducem îmtr-o singură clădire toate serviciile publice comunitare. Acest centru a ajuns la faza de Plan Urbanistic Zonal. (…) Am obținut chiar și finanțare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Sper ca actuala conducere a MAI să nu taie de la finanțare acest proiect pentru că este un proiect unic în România, un proiect pilot, care, dacă va avea reușită și finalizare, va fi implementat în toate județele și va face ca România să arate altfel prin prisma acestor servicii. Eu sper din tot sufletul să se finalizeze”, a transmis Frenț.
Totodată, Ovidiu Victor Frenț a mai afirmat că a fost ”extrem de onorat” că a fost prefectul județului în anul în care s-a sărbătorit Centenarul Marii Uniri. O altă reușită din mandatul său a fost legată de faptul că, împreună cu instituțiile abilitate, s-a reușit protejarea județului de virusul pestei porcine africane, în condițiile în care acest virus evoluează în peste o treime din județele țării. ”E al doilea an în care oamenii își fac Crăciunul liniștiți. Nu trebuie să mergem să le luăm porcul din coteț pentru că nu avem pestă porcină africană”, a spus Ovidiu Frenț.
Despre problemele de la Colibița, pe care Frenț zice că le-a rezolvat!
În plus, fostul prefect consideră că a fost o reușită cadastrarea lacului Colibița și a proprietăților din jurul lacului. ”A fost o situație extrem de complicată la Colibița pentru că s-a construit haotic timp de 30 de ani. Nu mai știa nimeni care sunt proprietățile, care sunt limitele, ce țevi sunt, ce trece prin ele și erau și probleme cu bărcile cu motor, pentru care am dus o adevărată luptă ani la rând pentru a le elimina de pe lac. Am reușit cadastrarea lacului și a proprietăților și chiar să prindem și să îi amendăm pe acei inconștienți care încă mai deversau în lac. Colibița nu este, așa cum s-a tot spus, un WC public, dimpotrivă, toate analizele arată că e în regulă”, a mai adăugat fostul prefect, care spune totuși că are și un minus. ”Nu am reușit să capacităm actorii sociali, mă refer la sindicate și patronate, să se așeze la masa tratativelor și să propună împreună o soluție comună. Aici am fost limitați de faptul că fiecare aparținea unei confederații naționale și atunci cei care au văzut că nu au niciun fel de influență asupra transformării cursului lucrurilor nu au mai venit și atunci noi am început să rezolvăm probleme punctuale la nivelul județului și nu am mai ajuns la ceea ce mi-aș fi dorit să face un input în legislația privind acordurile tripartite. Repet, de la nivel de județ este foarte greu pentru că fiecare are o ierarhie la nivel național”, a adăugat fostul prefect.
Cea mai mare dezamăgire a lui Ciprian Ceclan: proiectul modernizării barajului de la Colibița, momentan BLOCAT!
La rândul său, și fostul subprefect Ciprian Ceclan – Oprea a adăugat că printre reușitele mandatului său se numără și faptul că există un plan de management la Parcul Național Munții Rodnei. ”După lungi bătălii, după vreo 13 ani de când funcționează acest parc, s-a reușit la nivelul județului Bistrița-Năsăud să aibă și un plan de management aprobat. Nu a fost ușor. S-a început în 2017 această bătălie și s–a încheiat anul acesta”, a spus fostul subprefect, care a adăugat că dezamăgirea sa cea mai mare este legată de faptul că nu s-a dat drumul la proiectul important privind acumularea de la Colibița.
https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/542319009948399/
Ce le rezervă viitorul: un job la Stat sau la privat? Variante de re-intrare în PSD!
Întrebați ce vor face în viitor, dacă vor opta pentru un loc de muncă la stat sau la privat, atât Ovidiu Victor Frenț, cât și Ciprian Ceclan-Oprea au spus că nu au luat încă o decizie în acest sens și, de asemenea, nu s-au decis nici dacă vor reveni în politică, urmând să ia o astfel de decizie la începutul anului viitor.
Totodată, la întrebarea dacă ar fi tentați să treacă printr-o experiență în care să fie aleși și nu numiți, Ovidiu Victor Frenț a răspuns: ”Evident, nu omit niciuna dintre posibilități. Nu m-am decis încă. Am să mă gândesc foarte bine, am să discut cu cei apropiați, dar este cert că e păcat de experiența acumulată, întrucât dacă lucrezi și la stat și la privat ai o viziune foarte completă asupra lucrurilor. Dacă mai ai și niște competențe, dacă ai mai făcut și niște cursuri de formare, e păcat să se piardă această experiență. Dar dezamăgirile pe care le-am avut în ultima perioadă mă fac aproape să spun că nu mă mai interesează. Dar nu exclud această posibilitate, pentru că s-ar putea să îmi treacă această senzație de acum. Vin sărbătorile, mă odihnescă și anul viitor voi vedea. Dar repet, cum este acum în România, nu este deloc tentant”, a spus Frenț.
”Nu neg că am fost apropiat de politică înainte de a fi subprefect, dar aștept și eu să treacă sărbătorile și vedem după 1 ianuarie dacă intru mai adânc în politică sau rămțn în administrație. Nu știu, vom vedea”, a spus fostul subprefect Ciprian Ceclan-Oprea.