Aproape 190.000 de pubele noi vor ajunge în județul Bistrița-Năsăud, achiziția urmând să se realizeze printr-un proiect finanțat din fonduri europene, valoarea acestuia fiind de circa 47,5 milioane lei.
Vineri, la București, a fost semnat contractul de finanțare pentru acest proiect prin intermediul căruia bistrițenii vor avea parte de servicii de colectare a deșeurilor reciclabile mult mai bune.
Vor fi achiziționate un număr total de 188.329 de pubele noi, dintre care 83.443 vor fi pubele albastre pentru fracția hârtie/carton, alte 83.443 vor fi pubele verzi pentru sticlă și 21.443 pubele galbene pentru fracția plastic/metal.
Practic, fiecare gospodărie din județ va primi, în mod gratuit, câte o pubelă albastră și una verde, sacii pentru colectarea deșeurilor din sticlă și a celor din hârtie/carton fiind înlocuiți cu aceste pubele. De asemenea, prin intermediul acestui proiect se va completa și stocul de pubele galbene de la nivelul județului.
La semnarea contractului de finanțare pentru această investiție au participat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, deputatul Daniel Suciu, secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.
”Dorim să asigurăm cetățenilor județului Bistrița-Năsăud servicii de salubritate de calitate și să creștem gradul de reciclare a deșeurilor colectate. Am pornit de la 11 % procent de valorificare a deșeurilor reciclabile în anul 2020, iar prin măsura colectării de la poarta casei și efortul și implicarea cetățenilor am reușit să creștem acest procent la peste 30 %. Suntem încrezători că, prin această nouă investiție, acest procent va crește semnificativ, iar banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se vor întoarce în toate comunitățile din județul Bistrița-Năsăud”, a precizat Cristian Niculae.
Directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a anunțat încă de la începutul acestui an că județul Bistrița-Năsăud va implementa un astfel de proiect prin intermediul Programul Operațional Infrastructură Mare 2013 – 2020.
Ciocoii vechi si noi, lângă pubele de gunoi. Vezi si: https://stirilocale.info.ro/stiri-iasi/la-botezul-fiului-lui-bogdan-ivan-ministrul-digitalizarii-s-au-strans-40-000-de-euro-ce-explicatii-aduce-oficialul-1386442.html