Municipiul Bistrița găzduiește, în perioada 16 – 18 noiembrie, cea de-a 22-a ediție a Conferinței Internaționale de Tehnologii Neconvenționale, eveniment în cadrul căruia sunt prezentate cele mai noi contribuții în domeniul tehnologiilor neconvenționale.
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri, 17 noiembrie, la sediul Extensiei Universitare Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în prezența primarului Ioan Turc.
”Bistrița, un pol al tehnologiilor neconvenționale! Am avut, azi, bucuria de a fi prezent la deschiderea unui eveniment de anvergură organizat de Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca: cea de-a 22-a ediție a Conferinței Internaționale de Tehnologii Neconvenționale. O dovadă în plus că orașul nostru a devenit un veritabil hub de cercetare și inovație, unde tinerii pot studia în cele mai bune condiții pentru a obține specializări în domenii tehnice.În cele două zile ale conferinței, participanții vor avea acces la prezentarea celor mai noi contribuții în domeniul tehnologiilor neconvenționale. De o importanță deosebită sunt și întâlnirile cu parteneri din mediul industrial, universitățile reprezentate la acest eveniment având ocazia unui contact direct cu antreprenoriatul din sfera tehnologiei. Iar neconvenționalul în tehnologie este, de cele mai multe ori, un echivalent al inovației și progresului”, a transmis primarul Ioan Turc.
Cea de-a 22-a ediție a Conferinței Internaționale de Tehnologii Neconvenționale este organizată de următoarele instituții şi organizații: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Oamenilor de Știință din România, Asociația Română pentru Tehnologii Neconvenționale și Asociația Română pentru Tehnologii Alternative din Sibiu.
Tema aleasă pentru acest an este „Tehnologiile neconvenţionale – O paradigmă în continuă evoluţie”.
În cadrul conferinței, la care participă invitați din țară și din străinătate, vor fi prezentate cele mai noi contribuții în domeniul tehnologiilor neconvenționale, precum și modalitățile de relaționare a acestui domeniu cu subiectele actuale de interes ştiințific pe plan internațional.
De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc și o întâlnire a comunității ARTN (Asociația Română pentru Tehnologii Neconvenționale) cu partenerii din mediul academic şi industrial şi vor avea loc dezbateri pe tematici aferente domeniului tehnologiilor neconvenționale şi aplicațiilor acestora.
Programul complet al evenimentului: