Investiția este realizată de Ștefan Iloaie, care în 2016 a încercat un șmen pe aceeași parcelă și aproape și-a scos autorizație pentru 26 de apartamente, fără locuri de parcare suficiente și cu un studiu de însorire suspect.
Șmenurile de pe vremea lui Crețu au SFIDAT pe toată lumea!
În 2016, investitorul a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu, prin care dorea să ridice 4 ETAJE + 2 etaje retrase, cu 26 de apartamente. Hotărârea de Consiliu Local a fost contestată în instanță, deorece existau suspiciuni cu privire la studiul de însorire și la faptul că NU s-a realizat un Plan Urbanistic Zonal. Artificul a fost folosit pentru a evita acordul vecinilor. Planul Urbanistic de Detaliu afost votat de consilierii PSD și teoretic, urma eliberarea unei autorizații de construire.
Pentru cele 26 de apartamente prin documentaţie erau prevăzute doar 10 locuri de parcare la subsolul imobilului, iar alte 6, supraterane, în partea de sud-est, din care două ar fi aparţinut primăriei.
Situația INCREDIBILĂ la Bistrița, unde legile pe Urbanism sunt încălcate FLAGRANT, lucru demonstrat de instanțele de judecată!
Funcționarii din Urbanism și consilierii locali PSD au promovat această investiție care a fost BLOCATĂ în justiție și HCL nr 53 din 2016 a fost ANULATĂ de Tribunalul BN, după 4 ani de procese (dosarul nr. 1400/112/2016).
În 2020, Curtea de Apel Cluj a respins apelul făcut de Primărie și a menținut decizia de ANULARE a Hotărârii de Consiliu Local. Ciudat este că nimeni NU a răspuns de erorile existente și aparatul de funcționari e în aceeași formulă în 2023.
foto: blocul propus în 2016. Judecătorii au ANULAT Hotărârea de Consiliu Local
Clădirea propusă era retrasă 3 m şi nu 6 m. Această distanţă se poate reglementa doar prin documentaţie de urbanism PUZ, şi nu prin documentaţie de urbanism PUD”.
În 2022, s-a reluat procedura de autorizare, însă în condiții noi!
Investitorul a renunțat la 1 etaj și 13 apartamente! Acum, propune mici derogări!
Investiția a fost cosmetizată și adaptată la noile cerințe ale administrației locale. Astfel, pe parcela de 5 ari se propune un BLOC de 4 etaje + etaj retras și 13 apartamente, jumătate față de cele obținute pe vremea lui Crețu, pe aceeași parcelă. PUZ-ul actual a fost realizat de S.C. ATELIER SCHMIDT S.R.L..
Se propune instituirea unei zone L3*, cu respectarea indicatorilor exprimați prin Avizul de Oportunitate.
Unde-ar putea fi probleme, acum!
Studiul de însorire : în 2016 au existat suspiciuni cu privire la studiul de însorire. De menționat că blocul NOU se află la câțiva metri distanță de un alt imobil cu 4 etaje construit pe vremea lui Ceaușescu.
– retragerile față de limitele de proprietate. Funcționarii din urbanism și consilierii locali ar trebui să verifice retragerile obligatorii impuse în zona L3.
– relația cu artera principală (super-aglomerată).
– înălțimea maxim-adminsă: 15 metri e pe PUG, se dorește un imobil de 18.5 metri.
– NU deține spațiu de joacă și în acest sens, investitorii au propus amenajarea, pe chelutială proprie, a locului de joacă situat în spatele amplasamentului, pe
domeniul public.
POT, CUT – aceste date trebuie verificate atent și comparate schițele anexate, cu situația reală, din teren. Dezvoltatorii imobiliari jonglează cu aceste elemente și în unele cazuri, datele prezentate pe hârtie Nu corespund cu cele din teren sau, mai grav: sunt modificate pe parcurs, la punerea în execuție.
Blocul pe 5 ari!
- 13 apartamente + spațiu comercial la parter!
- Regim de inaltime propus = (1-2S)P+4E+ER
- H cornisa maxim propus = 16.50m
- H maxim propus = 18.60m
- Suprfețe estimate prin mobilarea urbanistică:
- Sc = 255,00 mp
- Sd = 1.397,00 mp
- Număr estimate apartamente = 13 ap.
- S estimatăspatii comerciale = 120,00 mp
- Necesar parcaje estimat = 15
- 13 apartamente + spatii comerciale
- Nr locuri parcare propuse estimat = 16.
Vecinii pot BLOCA investiția, chiar dacă PUZ-ul trece de Consiliul Local!
Planul Urbanistic Zonal se află pe site-ul Primăriei Bistrița și documentația va fi supusă la vot într-o ședință viitoare de Consiliu Local. Pentru a fi aprobat, un PUZ are nevoie de 11 voturi din cele 21 posibile. Procedural, după aprobare se solicită eliberarea unei autorizații de construire și investiția demarează.
Dacă sunt vecini nemulțumiți, aceștia pot acționa în instanță și pot bloca lucrările, mai ales dacă există dovezi clare de încălcare a legislației în vigoare!
Citiți și:
sa vanda terenul primariei, ca si asa se plange primaria ca nu gaseste terenuri disponibile pentru cumparare in zone aglomerate sa amenajeze parcari.