Consilierii locali PNL și PER, singuri în sală. Colegii din CL nu s-au arătat interesați de posibilitatea organizării unui referendum local. ”Au arătat clar că nu le pasă de concetățenii lor!”

Șapte consilieri locali bistrițeni au solicitat organizarea unui referendum local pe teme care vizează trei investiții promovate de primarul Ovidiu Crețu. Aceștia propuneau ca referedumul să aibă loc chiar în zilele în care se desfășoară referendumul național pentru redefinirea familiei, motiv pentru care au convocat Legislativul local într-o ședință extraordinară, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Însă, colegii din celelalte partide nu s-au arătat interesați de o astfel de inițiativă.

”Din nefericire, pe aleșii locali bistrițeni ai coaliției PSD-ALDE plus anexa UDMR, îi doare mult prea puțin de problemele cu care se confruntă cetățenii ai căror interese le reprezintă în forul legislativ local, astfel încât să facă efortul minim de a participa la ședința de Consiliu Local municipal convocată de consilierii PNL și PER, în vederea organizării concomitente a unui referendum local de consultare deodată cu cel national în 6 și 7 Octombrie 2018. A fost ordin de zi pe unitate astăzi la PSD și ALDE Bistrita pentru ca acest demers perfect legal și de bun simt al consilierilor PNL și PER să fie ignorat cu desăvârșire de consilierii locali ai coaliției majoritare precum și de consilierul UDMR. Asta doar pentru a-și dovedi supremația ce domină în CL Bistrița și pentru a arată cât de insignifiantă este bruma de 7 consilieri PNL si PER, adică o treime din Consiliul Local!” a declarat consilierul local Diana Morar.

Proiectele în privința cărora consilierii PNL și PER intenționeau să ceară părerea cetățenilor vizează conservarea spațiului verde din Piața Centrală, amenajarea unei pasarel metalice pe Bulevardul Independenței, precum și construcția unui centrul intermodal de transport.

În opinia consilierului liberal Diana Morar, prin gestul de astăzi, cei care nu au fost prezenți în sală ”au arătat clar că nu le pasă de concetățenii lor”.

Într-o postare de pe o rețea de socializare, Diana Morar mai completează: ”oare ce argument mai presus de respectul față de cetățean ar putea invoca pentru a justifica absența într-o asemenea situație? Ce e trist, este faptul că dincolo de orgoliile politice, interesul cetățeanului de rând rămâne în continuare călcat în picioare sau în cel mai bun caz ignorat. Cu toate că era un bun prilej de consultare a locuitorilor pentru probleme locale care au creat și creează frământări în căutarea de soluții, s-a preferat a ignora totul”.

Initiatorii proiectului privind organizarea unui referendum local au fost consilierii Archiudean Mircea (PER), Gaga Seica Marioara (PNL), Hangan Sorin (PNL), Mârza Teodor Ioan (PER), Moisil Filip (PNL), Morar Olivia Diana (PNL) si Peteleu Ioan (PNL).

2 comments

  1. Dupa ce ca era ilegal proiectul de hatarire,vreti DNA si CC.Va va tine vreo 5 ani DNA, ca pe altii,de va saturati!

  2. Balan Marius -ecologist PV

    Acuma eu cred ca trebuie ceruta parerea DNA si a CURTII de CONTURI. Si asta pt. incalcarea mai multor legi in special cele dew MEDIU.

error: Content is protected !!