Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a lansat procesul de bugetare participativă și a anunțat că proiectele vor putea fi depuse în perioada 22 ianuarie – 20 februarie.
”Mereu am ascultat nevoile oamenilor și am implementat proiecte utile pentru comunitate, iar acum am simplificat procesul, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lansând procesul de bugetare participativă al județului, realizat cu scopul de a răspunde nevoilor cetățenilor județului nostru. Felicitări, consilierului județean Marin Rus pentru propunerea și implicarea în demararea proiectului. Așadar, dacă aveți o idee pentru dezvoltarea județului, noi o transformăm în realitate. Ideile dumneavoastră devin proiecte pentru noi, pentru dezvoltarea Porții Transilvaniei”, a precizat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Potrivit calendarului aprobat de administrația județeană, în perioada 1 – 21 ianuarie va avea loc etapa de promovare a procesului de bugetare participativă la nivelul județului. Ulterior, între 22 ianuarie și 22 februarie, locuitorii județului vor avea posibilitatea să depună proiecte, acestea urmând să fie evaluate de o comisie din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud în perioada 21 – 25 februarie. Lista cuprinzând proiectele eligibile va fi afișată la data de 28 februarie, etapa de vot desfășurându-se între 1 martie și 31 martie. Rezultatele finale privind proiectele selectate în vederea implementării vor fi afișate pe data de 4 aprilie.
Reamintim că, în luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat un proiect de hotărâre care prevedea implementarea procesului de bugetare participativă și a condițiilor în care se va desfășura acest proces.
Potrivit proiectului de hotărâre, în procesul de bugetare participativă pot participa toți cetățenii care au interes în dezvoltarea județului și care au împlinit vârsta de 18 ani și au domiciliul sau reședința în județ. Aceștia vor putea depune propuneri de proiecte pentru mai multe domenii:
- Educație;
- Servicii sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei și a altor persoane aflate în nevoie socială;
- Sănătate;
- Cultură;
- Tineret;
- Sport;
- Protecția și refacerea mediului;
- Infrastructura de drumuri județene;
- Turism.
Toate informațiile despre calendar, regulament și domeniile pe care le vizează acest proiect pot fi consultate AICI.