Primarul Ovidiu Crețu s-a ‘nfoiat astăzi într-o conferință de presă care a durat o oră și jumătate. Primarul aflat la al 3-lea mandat a făcut un exercițiu de forță și a prezentat viitoarele proiecte europene pe care speră să le implementeze. A prezentat aceleași proiecte pe care defilează și viceprimarul Niculae, cu fiecare ocazie.
În total, proiecțiile sunt estimate la 100 de MILIOANE de euro!
Pe scurt, primarul a vorbit despre: reabilitarea blocurilor de locuințe, Linia Verde, reabilitarea școlilor din municipiu, piste de biciclete, cămine culturale, parcuri! Fiecare proiect a fost prezentat jurnaliștilor bistrițeni, iar primarul a menționat și stadiul în care se află (contractare, pre-contractare, implementare).
Despre faptul că aceste proiecte prezentate în 2016 ÎNCĂ NU sunt implementate, Crețu spune că modificărle ghidului solicitantului și birocrația au tergiversat lucrurile.
Reporter: – La această conferință de presă ați făcut o trecere în revistă, o sinteză a proiectelor europene, la întoarcerea din concediu… Și dl. Niculae pe o parte din proiecte marșează… Acuma, d-voastră prezentându-le ați epuizat 90% din muniția pe care ar putea-o avea viitorul candidat PSD la Primăria Bistrița. Aș vrea să vă întreb: de ce refuzați un transfer de imagine și dacă prin aceste proiecte vă anunțați candidatura?
Crețu: – Ar trebui să știți mai bine ca mine că nimeni nu te votează pentru ceea ce ai făcut.. NU am fost votat în niciuna din cele 3 runde de alegeri pentru ceea ce am făcut. Oamenii m-au votat pentru programul pe care l-am făcut… program pe care l-am prezentat și am arătat că sunt în stare să realizez acel program. Eu consider și NU numai eu, că astfel se iau voturi. Aceste proiecte pe care le-am discutat sunt proiectele europene ale primarului Ovidiu Crețu în 2016. NU am ieșit în fiecare zi, NU v-am dat poze frumoase cu proiectele spunând: uitați ce frumos facem.. pentru că ele sunt în situația aceasta. Am muncit la ele timp de 4 ani, poate și mai mult de 4 ani. Dacă Nu se schimbau ghidurile și rămâneau cele dinainte defilam acuma, lejer… Din păcate NU este așa. Am muncit foarte mult și muncim în continuare… și în acest mandat de primar a lui Crețu Ovidiu se vor realiza aceste lucruri.. poate că NU finalizăm toate proiectele…. poate că!
Reporter: – referitor la transferul de imagine… la toate proiectele europene ați mers în paralel, cumva… dl Niculae le prezenta când d-voastră mergeați în concediu… Când veneați din concediu, le-ați prezentat d-voastră!
Crețu: – Dl Niculae și dl Muthi îmi țin locul atunci când lipsesc și este firesc să facă derularea activității la nivelul la care o fac și eu… pentru că aceste proiecte fac obiectul unor analize, în care ne scriem, ba cu roșu, ba cu verde, ba cu negru…. după care le analizăm. Sunt multe lucruri care blochează proiectele… eu colaborez foarte bine cu cei 2 viceprimari: am beneficiat de ajutorul lor, așa cum este normal: m-au sprijinit și au făcut-o foarte bine. Ceea ce se realizează, sigur că primarul își asumă… dar este rezultatul unei echipe și în această echipă intră foarte mulți oameni: în special intră cele 3 Direcții din Primărie: Integrarea, Direcția Tehnică și Arhitectul-șef…și celelalte au partea lor… dar să atragi 100 de milioane de euro într-un mandat de 4 ani nu o face nici Crețu, nici Niculae, nici Muthi și nici Coceșiu (directorul de la Direcția de Fonduri Europene), o face echipa ce lucrează pentru ei!
Ovidiu Crețu se-mbie: ar mai vrea cel de-al 4-lea mandat?
„Dacă voi candida sau nu asta e o altă problemă pe care NU o abordez aici .. candidatul va fi hotărât de către forurile conducătoare ale PSD în baza unor sondaje de opinie… așteptăm să vină vremea respectivă…. deocamdată nu a venit! – a completat Ovidiu Crețu.
Ovidiu Crețu a explicat cum se alege candidatul de primar în cadrul PSD! Radu Modovan a mai folosit odată schema ” sondajul de opinie”, când l-a retras pe Venig și astfel, PSD a pierdut Primăria Sîngeorz-Băi!
PSD va comanda un sondaj de opinie pentru a vedea exact ce poziție are Ovidiu Crețu și dacă este oportună înlocuirea acestuia! În ce privește retragerea din cursă a primarului în funcție, gruparea Radu Moldovan are un precedent când în 2016 a folosit pretextul sondajului și popularității scăzute pentru retragerea lui Roland Venig din cursa pentru Sîngeorz-Băi! În acest mod, PSD a pierdut Primăria, chiar dacă a mobilizat resurse importante.
Intențiile lui Crețu sunt clare și joacă tare pe scena publică, având expunere media și resurse suficiente.
În 2016, Crețu a luat 12.800 de voturi, dar scena politică e-n schimbare acum și sunt multe variabile: alegerile în 2 tururi, intrarea lui Crețu în cursa pentru locale ( cu PSD sau fără PSD), candidat-unic din partea dreptei.
Control pe bugetul public de 50 de MILIOANE de euro/an, plus fondurile europene, , expunere-media reprezintă o miză puternică ce justifică luptele interne, negocierile și alianțe politice pentru bătălia privind Primăria Bistrița.