Cristina Iurișniți: ”Din majorarea cu 150 de lei a salariului minim brut pe economie, un angajat plătit cu un astfel de salariu rămâne cu 83 de lei. Statul, în schimb, își va rotunji conturile, din taxe și impozite, cu 1,22 miliarde lei!”

ziar de bistrita cristina iurisniti

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, este de părere că majorarea salariului minim pe economie cu 150 de lei brut, nu este altceva decât o măsura la baza căreia stă ”criza de bani a statului.” În opinia parlamentarului, dacă s-ar implementa propunerea USR „Zero taxe pe salariul minim”, atunci ar putea fi vorba de o majorare de peste 800 de lei pentru fiecare angajat. 

 

”Înainte de a lăuda grija Guvernului PNL pentru românii cu cele mai mici salarii din economie, să ținem cont că, de regulă, o astfel de măsură de majorare a salariului minim brut se întemeiază, în primul rând, pe criza de bani a statului. Concret, în cazul de față, din majorarea cu 150 de lei a salariului minim brut pe economie, un angajat plătit cu salariul minim pe economie rămâne cu 83 de lei. Statul, în schimb, își va rotunji conturile, din taxe și impozite, cu 1,22 miliarde lei”, este de părere deputatul USR de Bistrița-Năsăud.

Cristina Iurișniți crede că altfel ar sta lucrurile, dacă s-ar implementa propunerea USR „Zero taxe pe salariul minim”.

Propunerea presupune taxarea muncii doar pe suma care depășește un salariu minim. Dincolo de faptul că măsura ar crește salariul net pentru toți românii, și de la stat, și de la privat, pentru cei plătiți cu salariul minim pe economie ar însemna un plus lunar de 817 lei”, a mai precizat Iurișniți, care mai spune că ”Nu trebuie să mai impozităm sărăcia! România are nevoie de implementarea, treptată, a unor astfel de reforme economice și sociale!”. 

Reamintim că, de curând, Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede ca nivelul acestuia să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, față de 2.080 lei în prezent, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2 % față de luna decembrie 2019.

În ceea ce privește salariul minim brut diferențiat pentru cei cu studii superioare, deputatul Cristina Iurișniți mai spune că acesta va avea, în 2020, același cuantum pe care-l are în momentul de față, adică 2.350 de lei. ”Planul autorităților este ca acesta să stea pe loc până este ajuns din urmă de salariul minim brut pe țară, pentru ca apoi salarizarea diferențiată pentru studii superioare să dispară”, a mai completat parlamentarul bistrițean.

error: Content is protected !!