Autoritățile din Bistrița-Năsăud verifică permanent modul în care operatorul Supercom face colectarea deșeurilor reciclabile, atât de pe platformele semi-îngropate din zonele de blocuri, cât și din pubela galbenă în zonele de case. Potrivit Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Bistrița-Năsăud, au fost constatate aspecte pozitive cu privire la acest proces, care trebuie menționate și apreciate, dar există și aspecte negative, care trebuie corectate.
”Am găsit în mai multe containere semi-îngropate deșeuri reciclabile depuse de către cetățeni în mod corespunzător. Din păcate, la platformele semi-îngropate de pe strada General Eremia Grigorescu am găsit deșeuri voluminoase abandonate, deși am derulat campanii gratuite de colectare a acestor tipuri de deșeuri în luna iunie. În afara acestor campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, cetățenii fie pot comanda la dispeceratul Supercom preluarea acestor deșeuri contra-cost, fie le pot duce la centrele de colectare de pe strada Narciselor sau din Heidenfeld Viișoara, iar, în acest caz, operatorul are obligația să le preia GRATUIT. Abandonarea acestor deșeuri voluminoase la platformele semi-îngropate nu este soluția corectă și implică costuri suplimentare de colectare a acestor deșeuri, costuri suportate de comunitatea noastră”, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.
Sursa citată adaugă că a venit momentul ca locuitorii județului să își schimbe mentalitatea cu privire la deșeuri.
”Trebuie să privim deșeurile reciclabile ca o resursă economică și să înțelegem că fiecare deșeu reciclabil colectat selectiv contribuie direct la reducerea poluării naturii”, a completat Niculae.