Fostul ministru Daniel Suciu: ”Sunt convins că anul viitor vom avea schele la Colegiul Național Liviu Rebreanu”

ziar de bistrita daniel suciu

Deputatul PSD Daniel Suciu a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că licitația pentru reabilitarea Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița se va încheia săptămâna viitoare și s-a arătat încrezător că anul viitor vor fi demarate lucrările. 

”Sunt bucuros că în cele 8 luni în care am ocupat funcția de ministru am reușit să duc la îndeplinire cel puțin două obiective pe care mi le-am impus încă din prima zi în care am intrat în acel minister. Unul are legătură cu județul Bistrița-Năsăud, iar celălalt cu județul Constanța. (…) În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud este vorba despre Colegiul Național Liviu Rebreanu. Săptămâna viitoare se va închide și licitația reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv . Săptămâna viitoare va fi desemnat și câștigătorul acestei licitații”, a declarat Daniel Suciu.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a mai adăugat că există în prezent doi ofertanți, unul dintre aceștia fiind chiar din județul Bistrița-Năsăud.

”Sunt convins că anul viitor vom avea schele pe Colegiul Național Liviu Rebreanu”, a mai adăugat Suciu.

Investiția totală în reabilitarea și modernizarea Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița este estimată la circa 11 milioane de euro, aceasta fiind realizată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Potrivit proiectului, pe lângă reabilitarea clădirii în sine, toate spațiile vor fi dotate cu aparatură IT. În plus, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, urmând să fie dotare cu mobilier modern și sisteme audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă și unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități va fi și ea modernizată. 

Reamintim că autoritățile locale au încercat mai multe variante pentru a obține finanțare pentru acest obiectiv de investiții, însă atât varianta buget local, cât și alte două variante – fonduri europene și Programul Național de Dezvoltare Locale – au fost sortite eșecului. În cele din urmă, se pare că soluția salvatoare a fost Compania Națională de Investiții.

 

error: Content is protected !!