Circa 7 km din DJ 173E, tronsonul de la Strugureni la Matei, a fost reabilitat, lucrările fiind recepționate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Întreaga investiție s-a ridicat la circa 3 milioane de euro, finanațarea fiind asigurată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.
”O lucrare, din punctul meu de vedere, de foarte bună calitate. E o valoare de aproximativ 14 milioane lei, 3 milioane de euro, o legătură importantă care se va face pentru zona de câmpie către Cluj, către cealaltă zonă pentru Valea Meleșului, făcând o legătură directă între comuna Matei și comuna Chiochiș”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Lucrările la acest tronson de drum au fost executate de compania SC Îndemânarea SRL Livezile. Cu toate că termenul pentru finalizarea lucrărilor era de 24 de luni, acestea au fost finalizate în doar 12 luni.
”Din punct de vedere tehnic lucrarea este una bună, de calitate. Faţă de cei care-l exploatează, rugămintea noastră este să-l întreţină. Din păcate, am văzut şi acum că ies cu tractoarele cu noroi. Este păcat, pentru că se fac nişte eforturi extraordinare pentru a moderniza aceste drumuri, zona este foarte frumoasă. Cred că mulţi locuitori de aici nici nu sperau să aibă un asemenea drum în localitate, la Strugureni. Nu pot decât să felicit constructorul. Mă bucur că este un constructor de la noi din judeţ. Avem noroc cu firme de construcție bune, care fac lucrări de calitate”, a completat Dorin Popescu.
”Mă bucur că am reuşit să finalizăm acest proiect, care încheie un an important pentru noi şi un an în care ne-am implicat, atât noi, ca şi companie, cât şi echipa Consiliului Judeţean. Vreau să mulţumesc angajaţilor, colegilor noştri care, fiecare în parte, au dat dovadă de implicare pentru a finaliza acest proiect şi pentru a reduce cât mai mult termenul de execuţie, de la 24 luni la 12 luni, şi am reuşit să diminuăm disconfortul creat de utilaje în timpul execuţiei”, a adăugat managerul companiei care a executat lucrările, Darius Simionca.
În ceea ce privește lucrările, au fost construite ziduri de sprijin din beton, fiind montat și un parapet metalic semigreu pe lungimea de 912 m. De asemenea, pentru preluarea apelor de suprafață s-au realizat rigole carosabile, șanțuri din beton, podețe transversale.
Întreaga investiție s-a ridicat la suma de 14.804.678 lei (3.098.444 euro), fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.