Imagini superbe au fost surprinse zilele acestea în Parcul Național Munții Rodnei, unde a înflorit bujorul de munte.
Potrivit Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, bujorul de munte (rhododendron kotschyi) este o specie protejată pe care o regăsim în țara noastră în Carpații Orientali sau Meridionali și perioada maximă de înflorire este în a doua parte a lunii iunie – începutul lui iulie.
Planta este una perenă și crește spontan în tufe pitice în zonele alpine însorite. Florile sunt roz sau de culoarea roșu aprins și sunt grupate, dând senzația de buchete.
Fiind o plantă protejată, turiștii care vizitează zonele în care se regăsește bujorul de munte sunt rugați să nu culeagă sau să distrugă aceste flori superbe.
Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.
Parcul Național Munții Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.