În Parcul National Munții Rodnei, ”iarna pierde încet, dar sigur, în fata primăverii”, spun reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.
Într-o postare pe o rețea de socializare, Romsilva prezintă imagini frumoase surprinse în Parcul National Munții Rodnei, unde primăvara își arată chipul blajin.
Deși zăpada încă e prezentă pe crestele munților, brândușele au înflorit și oferă un adevărat spectacol de culoare:
Parcul National Munții Rodnei este unul din cele 22 de parcuri naționale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Cu o suprafață de peste 47.000 de hectare, Parcul Național Munții Rodnei reprezintă una dintre cele mai întinse arii protejate din Carpații Orientali, fiind al doilea cel mai mare parc național din România. Acesta este situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.
Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.
Romsilva este administratorul pădurilor proprietatea publică a statului, o suprafață de 3,13 milioane hectare de păduri, circa 48% din pădurile țării, 80% din acestea deținând certificarea managementului forestier în standard internațional. Romsilva asigură, de asemenea, servicii silvice pentru încă 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. În același timp, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii și 4 depozite de armăsari, unde este păstrat patrimoniul genetic al cailor de rasă.
FOTO: Facebook – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva