Începute în anul 2017, lucrările de modernizare a Complexului Cibela din municipiul Bistrița au ajuns la final, noul centru comercial fiind redeschis luni.
Alături de reprezentanții companiei SC POLIMED COM SRL, care a cumpărat Complexul Cibela în anul 2013, la evenimentul de redeschidere a centrului comercial au luat parte președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.
”Centrul Comercial Cibela este într-o casă nouă, modernă, cu 300 de standuri din sticlă, deschise investitorilor, un proiect făcut de bistrițeni pentru bistrițeni. Felicitări familiei Tămășoi pentru proiectul necesar comunității și profesionalismul pus în finalizarea lucrărilor de modernizare a Complexului Comercial Cibela. Se vede cu ochiul liber implicarea și munca voastră. Mult succes celor care își vor desfășura activitatea în acest centru modernizat la înalte standarde. Mereu voi fi alături de proiecte utile pentru oameni, menite să dezvolte economia și micile afaceri în Poarta Transilvaniei – Bistrița-Năsăud”, a transmis Emil Radu Moldovan.
”O afacere locală, de familie, care înseamnă și cel mai popular complex de vânzări en-gros și en-detail din județul nostru. Felicitări familiei Tămășoi și societății Polimed Com pentru viziune și reușita investiției! Mult succes în continuare!”, a transmis primarul Ioan Turc.
”Povestea noastră ca și centru comercial a început în anul 2013. Cu timpul ne-am dorit mai mult, așa că am început modernizarea acestuia. Venim cu un nou concept unde confortul primează, un spațiu unde am pus la dispoziție aproape 300 standuri, depozite și depozite frigorifice gata utilate pentru chiriași”, au precizat reprezentanții companiei SC Polimed COM SRL.
Complexul comercial Cibela din Bistrita se află in hala in care inainte de 1989 functiona unul dintre cele mai mari depozite de fructe din România , cu o capacitate de păstrare de peste 3000 de tone. Tot aici exista si o linie de prelucrare a fructelor in special pentru uscarea prunelor care luau calea exportului. După anul 2000 , odată cu diminuarea drastică a suprafetelor de livezi industria de păstrare si prelucrare a fructelor a devenit o amintire, astfel incât halele de productie, fie au fost demolate (vezi fabrica de marmeladă) , fie au primit altă destinatie precum cea din cazul Complexului comercial Cibela.