În Parcul Regele Mihai I al României din municipiul Bistrița a avut loc, joi, cea de-a XIV-a ediție a Olimpiadei Inocenților, eveniment reluat după o pauză de trei ani, cauzată de pandemia de COVID-19.
Peste 300 de copilași cu dizabilități au fost în centrul atenției și s-au bucurat din plin de această zi dedicată lor.
Deschiderea olimpiadei a avut loc în prezența oficialităților locale, alături de sutele de participanți aflându-se și vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, subprefectul județului, Ioan Zăgrean, și primarul Bistriței, Ioan Turc.
În deschiderea evenimentului, copiii au înălțat spre cer baloane albe care au simbolizat dorințele lor.
Fundația Inocenți, organizatorul olimpiadei, a pregătit pentru participanți un program special, care a cuprins probe sportive adaptate pentru copiii cu dizabilități, dar și probe artistice și multe alte surprize.
Printre probele de concurs s-au numărat tenisul de masă, baschetul, atletismul, fotbalul, dar şi pictură-desen, dans, cântec şi alte activităţi de divertisment pentru copii.
Voluntarii Fundației Inocenți le-au fost alături copiilor pe tot parcursul evenimentului.
Potrivit organizatorilor, acest eveniment nu s-a dorit a fi un concurs în care să conteze cine s-a clasat pe primul loc, ci a fost un eveniment în care li s-a dat şansa acestor copilași să iasă în public, să fie încurajaţi şi susţinuţi.
La finalul probelor, toţi copiii au primit tricouri, şepcuţe, medalii şi diplome.
”Toți sunt campioni. Prin acest eveniment, noi dorim să arătăm că și ei au potențial și pot să exceleze în ramura sportivă. Nu sunt deosebiți de noi decât printr-o dizabilitate pe care o înfruntă zi de zi. Sunt adevărați luptători”, a spus Laura Filipoi, directorul Fundației Inocenți Bistrița.
Olimpiada Inocenților a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție.